Bog upotrijebio dječaka (6) za pravo čudo: Spasio je braću blizance od utapanja!

Zanimljivosti

Obiteljska zabava na bazenu jako se brzo pretvorila u užasan događaj. 6-godišnjak je pronašao svoja dva dvogodišnja brata blizanca kako plutaju u bazenu glavom prema dolje. No Bog ga je upotrijebio za pravo čudo.

Dan je počeo vrlo radosno. Jeannie i Steven Kelly odveli su svoja dva sina blizanca, Kadena i Isaaca, u crkvu. Tamo su ih prinijeli Bogu. Obitelj se okupila u njihovu domu kako bi to proslavili poslije bogoslužja, a uslijedilo je uživanje u obiteljskom bazenu.

Kako se zabava bližila kraju, članovi obitelji su se počeli povlačiti u kuću. Odrasli su djeci upalili emisiju dok se oni ne oproste od svojih uzvanika. No u cijeloj toj zbrci se nitko nije sjetio zaključati vrata koja su vodila prema bazenu.

Bila je to malena pogreška koja je cijelu obitelj mogla jako mnogo koštati. No Bog je imao jednog posebnog anđela, piše Godupdates.

Užasan prizor
6-godišnji rođak blizanaca, Branson, primijetio je da je njegov maleni brat sam vani te ga je otišao pozvati unutra. No tada je ugledao užasan prizor. Blizanci su plutali u bazenu licem prema dolje.

Kada su začuli Bransonove povike odrasli su odmah dotrčali. Ni oni nisu mogli vjerovati svojim očima.

Branson je blizance potpuno sam izvukao iz vode, a obitelj tvrdi da mu je u nečem takvom samo Bog mogao pomoći.

„Rekao je da je samo uskočio“, rekla je njegova majka, „Samo je znao da ih mora pokušati spasiti… Bilo je čudesno to što se taj 6-godišnjak nije samo uspaničio i pobjegao. On nije stajao tamo u šoku i gledao. Odmah je djelovao, a sve je ostalo prepustio Bogu.

Ne samo da je Branson izvukao svoje rođake iz bazena nego je započeo i prvu pomoć. Jednom je vidio svoju mamu kako nekome daje prvu pomoć tako da je počeo oponašati to što je vidio.

Još jedno čudo
Unatoč njegovim pokušajima, činilo se da je bilo prekasno.

„Potpuno su otišli“, rekla je Jeannie, „Nije bilo života u njima. Bili su plavi. Potpuno opušteni. Srce im nije kucalo. Ništa.“

Steven je započeo umjetno disanje dok je Courtney nazvala hitnu pomoć, a ostatak obitelji se molio nad njima.

Prošlo je 30 sekundi koje su se činile kao vječnost. No tada je Kaden započeo iskašljavati vodu i disati. Nakon još 30 dugih sekundi isto je učinio i Isaac. Bilo je to zaista pravo čudo.

Kada je stigla hitna pomoć, helikopterom su odveli dječake u bolnicu. Oni su odmah počeli pokazivati znakove da im je bolje. Kaden je sjedio u maminom krilu te je normalno pričao.

„Slijedeće jutro su se ponašali kao da se ništa nije dogodilo“, rekla je Jeannie, „Htjeli su se igrati te su odmah uzeli igračke. Sami su si maknuli maske za kisik.“

Liječnici nisu mogli vjerovati. Rekli su roditeljima da takvi slučajevi završavaju moždanom smrću i intubacijom. No Kaden i Isaac su kao novi.

Slava Bogu
Par je neopisivo zahvalan rođaku Bransonu za sve što je učinio. Svu slavu i hvalu daju Bogu. U retrospekciji, čak se i poruka sa propovjedi te nedjelje savršeno poklopila s događajima koje je obitelj iskusila.

Pastor je propovijedao u tome kako je Bog činio čuda i kako još uvijek čini čuda. Ako je to jednom učinio, može opet“, prisjeća se Jeannie, „Pričao je o tome kako Bog sve savršeno isplanira i posloži sve za svaku okolnost. Nevjerojatno je kako se sve poklopilo, jer da se i jedna stvar promijenila (osim, naravno, da su vrata bila zaključana kako je i trebalo biti) da se samo jedna sitnica promijenila, tko zna kako bi sve završilo. Sve se savršeno poklopilo. Svatko je imao svoje mjesto, bilo da su se molili ili nas upozorili. Bilo je to nevjerojatno.“

Ta će dva malena dječaka sada imati jako poseban odnos sa svojim rođakom Bransonom.

saznajemo.info