Mirnesa ima brata blizanca, još jednu sestru i majku: Porodična kuća u Busovači “zjapi” prazna

Region

Mirnesa Bešlić iz Busovače digla je cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila. Za njom je u toku potraga, a policija joj danima ne može ući u trag. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije zaposlenja u ovoj kompaniji radila je kao konobarica.

Reporteri „Dnevnog avaza“ jučer su posjetili njeno rodno mjesto. Saznali su da Mirnesa ima brata blizanca, još jednu sestru i majku.

Otac Ismet Bešlić je preminuo prošle godine. U Busovači je izgradio veliku kuću u koju su, kako kažu komšije, povremeno dolazili.

Mirnesa je, kako se tvrdi, trebala transportirati novac s jedne lokacije na drugu, ali je, umjesto na krajnje odredište, novac ponijela sa sobom na nepoznatu lokaciju i otad joj se gubi svaki trag.

Mirnesa je, kako se tvrdi, trebalo da transportuje novac s jedne lokacije na drugu, ali je, umjesto na krajnje odredište, novac ponjela sa sobom na nepoznatu lokaciju i otad joj se gubi svaki trag.

Kako je ranije saopšteno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 evra.

“Nagrada je 37.500 evra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Stutgartu.

Novinari Bilda su posetili i komšiluk u kojem je živela, a jedan od komšija, koji je želeo da ostane anoniman je rekao da je bila veoma “upečatljiva”.

“Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale”, rekao je on.

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno – novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom.

Daljom istragom biće utvrđeno kako je to izvela, te da li je imala pomagača “iznutra”.

Podsećanja radi, ona je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion evra.

Osumnjičena žena je visoka 174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po celom telu, posebno na rukama.

mala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji.

Krađa je uočena istog dana, a policija je odmah započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznela toliki novac.

Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje

Avaz