ISKUSNE DOMAĆICE OTKRILE 1 CAKU – EVO KAKO SE BIRA KROMPIR ZA RUSKU SALATU: Uradite ovo i bit će savršena

Zanimljivosti

Iskusne domaćice su otkrile kako da izaberete krompir za rusku salatu.

Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približavaju novogodišnji i božićni praznici saznajte kako da je napravite najbolje od svih. Niko se ne koncentriše pretjerano na pripremu, jer nije zahtjevna, samo se skuvaju sastojci i pomiješaju sa majonezom. Ali, potrebno je obratiti pažnju i na detalje, jer će tako biti mnogo ukusnija. Krompir je jedan od najbitinijih sastojaka i ako ga izaberete kako treba, ruska salata će zasijati punim sjajem.

Кako odabrati krompir?
Prvo, morate birati samo između cijelih, suhih i netaknutih krompira. Takođe, ne smije biti tragova štetočina. Ali, najvažnije je da izaberete bijeli krompir sa žutom korom, jer je on najukusniji i ima prijatan miris. Potrudite se i da krompir bude manji, oko 4-8 cm u prečniku, nemojte da uzimate veliki. I posljednje što treba da znate jeste to da za bilo koju salatu sa povrćem morate koristiti samo zrelo korijenasto povrće. Da biste izabrali zreo krompir, obratite pažnju na njegovu koru. Treba da bude čvrsta i da se šteti trenjem.

Kada se izabrali savršen krompir, skuhajte ga u ljusci, jer je tako mnogo ljepši i tek kada se ohladi je oljuštite i isjeckajte sitnije.

 Stvar ukusa