“Više mi je od trenera, ne možeš se s njim takmičiti u slobodnjacima”: Ovako je Zlatan Ibrahimović govorio o Siniši Mihajloviću

Zanimljivosti

Siniša Mihajlović i Zlatan Ibrahimović imali su poseban odnos, a švedski golgeter je oduvek biranim rečima govorio o srpskom asu.

Ibrahimović je u Inter došao u sezoni u kojoj je Mihajlović preuzeo ulogu pomoćnog trenera u milanskom klubu i njihova saradnja trajala je dve godine dok Siniša nije dobio svoj prvi samostalni trenerski posao u Bolonji.

Ipak, njih dvojica su međusobni respekt razvili još u danima kada su bili rivali na terenu i kada je Ibra nosio dres Juventusa i njihov odnos je zatim samo još više učvešćen i izrastao je u pravo prijateljstvo.

Zlatan je često kroz svoje izjave isticao koliko poštuje Mihajlovića, a čini se da je kod njih dvojice kliknulo sve vrlo brzo kliknulo čemu svedoče i ove reči Ibrahimovića.

– Kao čovek, znam ga godinu dana i sada je moj trener, ali više nego trener je za mene. Prijatelji smo, pričamo svaki dan, pomaže mi puno, zaje****mo se, imamo isti mentalitet. Hoćemo da pobedimo puno i radimo sve da bi pobedili. Dobar je čovek, ima veliku familiju, njemu je familija najvažnija. Ovi igrači sada su mu isto važni, hoće da pomogne svima i pomaže im- rekao je Ibrahimović pre više od 15-a godina.

Švedski as je umeo da istakne Mihin uticaj na njega, pre svega onaj psihološki.

– Naučio me je da budem stabilniji kao osoba, da imam dosta vremena, da sam još mlad, polako, polako sve će doći. Treba da se trenira jako i ponekad probam da pucam slobodne udarce sa njima. Nema šanse- zaključio je Ibrahimović uz osmeh.

Njihov odnos vremenom je išao samo uzlaznom putanjom, a teška bolest njegovog prijatelja jako je teško pala Zlatanu koji je priznao da se preplašio u momentu kada je saznao za nju.

– Kada sam čuo tu vest, nisam imao snage da ga pozovem. Nekoliko dana je prošlo, pozvao sam ga i nisam bio u stanju da pričam. Na kraju je on mene uveravao da će sve biti kako treba. To je bilo posebno iskustvo, jer obično to ja radim drugima – rekao je Ibrahimović.

Zauvek će ostati upamćen njihov zajednički nastup na muzičkom festival u Sanremu prošle godine, a nedavno se govorilo čak i da bi Ibrahimović mogao da pojača Bolonju i zaigra za Mihajlovića. Ipak na kraju je Zlatan odlučio da ostane u Milanu.

Siniša Mihajlović je sahranjen danas u Rimu, pošto je u petak preminuo u 54. godini života od posledica leukemij.

blic.rs