Emotivni Dalić posvetio medalju Ćiri: Šefe, ovo je za vas. Mogu ih osvojiti pet, ali vi ste najveći

Region

Dva prvenstva dvije medalje, nešto fantastično. Velika čestitka igračima. Ovu pobjedu bi pklonio jednom čovjeku, Ćiri Blaževiću

Suze radosnice i veselje, Hrvatska je opet u samom vrhu svjetskog nogometa. Kakva li smo samo nogometna velesila! Scene koje ćemo pamtiti godinama.

Hrvatska je osvojila broncu u Katru, drugu nakon 24 godine i ukupno treću medalju na Mundijalima. Nju je izbornik Zlatko Dalić posvetio Ćiri Blaževiću koji se bori s teškom bolešću.

Ovo je bronca, ali je zlatnog sjaja. Pobijedili smo, teška utakmica, ali ovo je sjajno, medalja za cijelu Hrvatsku i naš narod, za sve one koji nas prate, navijaju za nas i vole u cijelom svijetu. Dva prvenstva dvije medalje, nešto fantastično. Velika čestitka igračima. Ovu pobjedu bi pklonio jednom čovjeku, Ćiri Blaževiću. Šefe, ovo je za vas, ovo je vaša medalja, ja mogu osvojiti pet medlaja, ali vi ste trener svih trenera – rekao je Dalić.

Izbornik je odlučio sve iznenaditi pa je za utakmicu protiv Maroka ispremiješao sastav. Ispostavilo se to dobitnom kombinacijom.

Malo tko je očekivao 18 novih igrača, četiri grača iz HNL-a da počnu utakmicu, dali su sve od sebe, kapa dolje, igrači su pokušavali, dali sve od sebe, igrali na rezultat i nagradilo ih je. Ova naša bronca je zlato. Osvojiti broncu u ovakvoj konkurenciji pored svega ovoga. Ovo je prava stvar za naš narod i rijetko tko može to napraviti u četiri godine – rekao je izbornik pa nastavio:

Danas su igrali svi zdravi i spremni, napravili smo drugačiju taktiku. Imaju puno problema na desnoj strani, Ziyech ne može pratiti Perišića i to smo koristili. Napravili smo im nereda, Oršić e bio sjajan. Svi smo dali maksnimum, sve je bilo dobro. Sedma utakmica, pobjeda i idemo doma. Lijepo je da se vraćamo kući kao pobjednici – zaključio je izbornik slavodobitno .

24sata.hr