Ovih 5 Načina Pomažu Da Izbacite Višak Vode Iz Tijela I Smanjite Težinu

Zdravlje

Ovih 5 načina pomažu da izbacite višak vode iz tijela i smanjite težinu

Kako izbaciti višak tečnosti iz organizma?

Prije nego što se pozabavite otklanjanjem otoka, važno je da prvo otkrijete uzrok, da to nije simptom neke bolesti, već da je riječ o posledici neumerenosti u hrani ili nezdravom načinu života.

“Prvo treba da analizirate sopstveni način života. Nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti i čest stres doprinose zadržavanju tečnosti u organizmu”, napominju ljekari i predlažu nekoliko efikasnih metoda koje pomažu kod problema sa viškom tečnosti.

Smanjite unos soli – dnevna norma za odraslu osobu je 3-4 g. Ali mora da se uzme u obzir i so koja se nalazi u supi, kobasici, siru i drugim proizvodima i gotovim jelima.

Zato je bolje držati se principa – što manje to bolje.

Smanjite količinu šećera – slatki deserti takođe mogu da izazovu otok. Šećer podiže nivo glukoze u krvi, izazivajući oslobađanje insulina, a koji zadržava vodu. Zato ako uveče pojedete tortu, sljedećeg jutra ćete biti teži.

Krećite se više – zbog čestog sjedenja može da se pojavi otok nogu.

Da biste to izbjegli, svaki dan odvojite vrijeme za trening, trčanje, hodanje, čučnjeve…

Pijte vodu u optimalnoj količini – voda ne dovodi do nakupljanja tečnosti, već, naprotiv. Stručnjaci napominju da dehidracija izaziva oticanje.

Izbjegavajte stres – ovaj savet je najteže poslušati.

Međutim, kortizol, hormon stresa, zadržava vodu u tijelu, sprječavajući gubitak težine. Njegov višak negativno utiče na zdravlje

(Narodnamuzikauzivo.com)