Drama u Stobreču, doberman izgrizao malenog psića: ‘Vikala sam i zapomagala za pomoć’

Zanimljivosti

Nažalost pomoć je stigla pre kasno i pas je ubrzo prestao disati. Vlasnik, za kojeg se pretpostavlja da mu je pas pobjegao, pojavio se tek nakon cijelog incidenta

Šetnja na Omladinskom šetalištu u centru Stobreča završila je tragično u srijedu za vlasnicu šnaucera. Njenog psa napao je i usmrtio doberman bez nadzora vlasnika.

– Moj pas je sa mnom bio 16 godina. Zaigran, veseo, volio je djecu i ljude. Uvijek sam ga vodila na povodcu, ali ja i dalje ne mogu vjerovati da mog psa više nema. Vikala sam i zapomagala. Kiša je padala i nikog nije bilo u blizini. Ali, dogodilo se sve prebrzo. Bila sam nemoćna, trudila sam se spasiti svog psa, ali u jednom trenutku spasila me gospođa, kojoj se želim i ovim putem zahvaliti. Ona je po izlasku iz obližnjeg dućana, čula moje zapomaganje i bacila tom psu salamu i tek onda ga je pusti – ispričala je potresena vlasnica za Dalmaciju danas.

Nažalost pomoć je stigla pre kasno i pas je ubrzo prestao disati. Vlasnik, za kojeg se pretpostavlja da mu je pas pobjegao, pojavio se tek nakon cijelog incidenta.

– Oko 11.40 sati zaprimljena dojava kako je u Stobreču u parku psa usmrtio drugi pas. Policijski službenici izašli su na mjesto događaja, utvrdili identitet osobe koja je bez nadzora držala psa, a koji je usmrtio drugog psa, te protiv istoga slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog prekršaja opisanog u čl.30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – rekli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Vlasnica srećom nije ozlijeđena, a apelira da svi vlasnici opasnih pasmina drže svoje pse na lajni i pod kontrolom.

24sata