Autistični dječak udario je stjuardesu, a njezina reakcija je rasplakala majku

Zanimljivosti

Uznemireni autistični dječak slučajno je udario stjuardesu, a njezina ljubazna reakcija je rasplakala majku.

Biti tisućama kilometara u zraku od svog doma može biti strašno iskustvo za bilo koje dijete, ali ako se u jednadžbu ubaci autizam, onda let avionom postaje još zahtjevniji.

Braysen Gabriel je 4-godišnjak koji ima autizam. Inače uživa letjeti, ali na ovom letu iz San Diega do Houstona stvari su izmakle kontroli. Prema njegovom majci, Lori Gabriel, Braysen je imao napad taman prije polaska, piše Faithit.

„Bilo je nemoguće zadržati ga u sjedalu. Htio je sjediti na podu u hodniku i u prvom razredu“, objasnila je Lori.

„Nisam ga mogla smiriti“, rekla je, „Borio se sa mnom i sa svojim tatom. Oboje smo ga jedva vratili u sjedalo i stavili mu pojas. Tada je krenuo udarati, vrištati i mlatiti sve oko sebe. Tada je došla stjuardesa koja nam je rekla da avion ne može poletjet dok on je sjedne“.

Lori je objasnila stjuardesi da njezin sin ima autizam te da trebaju trenutak da ga smire.

Ona je otišla i vratila se s dvojicom kolega koji su pitali kako mogu pomoći.

„Tada su krenuli u akciju“, rekla je Lori.

Dopustili su Braysenu da sjedi na njezinom krilu tijekom polijetanja dok ga je ona držala. Još uvijek jako uznemiren, Braysen je vrištao da ga pusti tako da su mu, kada je bilo sigurno, dopustili da sjedi na podu.

„Kada je previše stimuliran onda mu pomažu vibracije“, rekla je Lori.

Uznemireni je dječak slučajno bio udario člana osoblja koji nije bio na dužnosti, ali je sjedio u blizini. Riječ je bila o stjuardesi koja se nije naljutila, nego je komentirala da je u redu ako udara njezine noge. Braysen je otišao do prvog razreda gdje je počeo udarati u noge nekog drugog nepoznatog čovjeka koji je jednako mirno reagirao.

„Braysen se tamo činio sretnim tako da ga nismo htjeli prebacivati“, rekla je Lori, „Ispričala sam se čovjeku, ali nam nije zamjerio, upoznao se s Braysenom te mu je nabacio. Rekao je da slobodno udara njegovo sjedalo, da nije problem“.

Svi u prvom razredu bili su jako dobri prema njemu, pitali su ga kako se zove, pokazivali su mu slike na mobitelima, dali su mu da sjedne gdje je htio“, rekla je Lori, „Stjuardese su ispitivale trebamo li što te su se brinule da svima sve bude dostupno“.

No tu nisu stala dobra djela.

Prije nego su izašli iz aviona, stjuardesa koja nije bila na dužnosti dala je Lori veliki zagrljaj i poruku ohrabrenja:

„Pohvaljujem vašu snagu“, pisalo je, „Nikada nemojte dopustiti da vas netko učini da pomislite da ste teret. On je blagoslov. Bog blagoslivlja vaše strpljenje, vašu ljubav, vašu podršku i vašu snagu. Nastavite biti super-žena. Znajte da je vaša obitelj voljena“.

Presretna, Lori je objavila poruku na Facebooku te je zahvalila svom osoblju United Airlinesa koje joj je pomoglo. Oni su vrlo brzo odgovorili:

„Čini se da ste imali dobar let. Jako smo sretni što je naše osoblje uspjelo uljepšati vaše putovanje. Drago nam je i čuti da imamo tako mnogo divnih putnika spremnih pomoći. Nadamo se da ćemo uskoro ponovno vidjeti Braysena“.

„Presretna sam zbog sve ove dobrote. Dođe mi da zaplačem“, rekla je Lori, „Ovo je prvi put da su svi bili puni razumijevanja i spremni pomoći. To mnogo obećava, ne moramo se brinuti o tome što drugi misle jer postoji mnogo dobrih ljudi koji razumiju. To mi daje mnogo nade za budućnost.“

saznajemo.info