100-Godišnjak Pet Puta Sedmično Trenira U Teretani: “Tjelovježba Je Bolja Od Lijekova”

Region

100-godišnjak pet puta sedmično trenira u teretani: “Tjelovježba je bolja od lijekova”

Les Savino iz Pennsylvanije u kolovozu je navršio 100 godina, ali ne pokazuje znakove usporavanja. Savino od 1983. slijedi fitness rutinu koja uključuje dizanje utega i kardio vježbe. U teretani je pet dana u tjednu i tvrdi da je to tajna njegove dugovječnosti.

Osim što pazi što jede i pije, od ponedjeljka do petka čak tri sata dnevno provodi u teretani, i to od 7:30 do 10:30.

“Ne da mi se više kao kad sam bio mlađi, ali guram. Znam da mi je to potrebno ako želim uživati u životu. Moji dani su isti kao kad sam imao 30 godina”, rekla je za Fox43 News.

“Vježbanje je puno bolje od lijekova. Mnogi žive na tabletama, ali ja ne. Pijem samo lijekove za visoki tlak”, dodao je.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom diže utege i koristi čak 15 različitih sprava i izvodi četiri ponavljanja na svakoj, što znači da odradi 675 ponavljanja po treningu. Utorkom i četvrtkom je fokusiran na kardio vježbe pa vozi bicikl i hoda po traci za trčanje.

“Roditelji su mi Talijani, imali su dobre gene. Mama je umrla s 89 godina, tata s 84”, kaže.

Kad je prehrana u pitanju, Savino kaže da je pesketarijanac. Voli napuniti svoj tanjur povrćem i plodovima mora, ali svaki tjedan se počasti domaćom fritajom.

“Ne tražim nikakvu posebnu hranu. Jedem sve što i ostali, ali nisam baš zainteresiran za meso. Jedem dok ne zadovoljim svoj apetit i onda prestanem”, ističe.

Savino priznaje da ponekad navečer popije dva martinija i zadovolji želju za keksima ili čokoladnim pudingom, a dugovječnost pripisuje i tome što je okružen voljenima.

Index