KRIMINALAC (29) SKINUO NANOGICU I STAVIO JE NA PSA. LIŠEN SLOBODE U ŠETNJI GRADOM

Region

Policajci iz PS Novi Beogad lišili su slobode i odredili zadržavanje do 48 sata Dejanu Vuksanoviću (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Ometanje pravde i krivično djelo Uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Dejan Vuksanović je zbog prebijanja Darka Lilića, sina nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije Zorana Lilića, krajem oktobra osuđen na 12 mjeseci kućnog zatvora uz nanogicu, na osnovu sklopljenog sporazuma o priznanju krivice sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Međutim, Vuksanović je skinuo tzv. nanogicu, okačio je na svog psa, koji je bio u stanu, a on se šetao po gradu.

Vuksanović ce biti priveden na saslušanje u Treće OJT 15. decembra zbog dva nova krivična djela. Sudija za prethodni postupak i poverenik iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odlučiće da li će mjera kućnog zatvora biti preinačena u regularan zatvor.

Međutim, on o detaljima i pozadini sukoba nije htio da govori, a na prijedlog tužilaštva određen mu je kućni pritvor. Drugi osumnjičeni za prebijanje, Aleksandar Relić, koji je samo dva dana ranije u ponovljenom suđenju prvostepeno osuđen na osam i po godina robije za likvidaciju Miloša Stojanovića na Adi Huji 2019, još je u bjekstvu i za njim se intenzivno traga.

Incident sa Lilićem se dogodio u noći između četvrtka i petka, u Novom Beogradu, što su snimile i kamere sa obližnje zgrade. Na snimku do kojeg je tokom istrage došla srpska policija, jasno se vidi kako jedan muškarac Lilića udara u tijelo i glavu, dok pored njih sve to posmatra drugi, a zatim ga i on nekoliko puta udara pesnicom. Nakon što je Lilić pao na zemlju, oni ga okreću na stomak i odlaze, a zatim se vraćaju sa još jednim muškarcem, podižu Lilića i odvlače. Prema nezvaničnim informacijama, izbacili su ga iz auta negdje kod mosta na Adi i on se sam, sa obilnim krvarenjem, javio u Urgentni centar, gdje mu je ukazana pomoć. Lilić, međutim, nije htio da kaže ko ga je i zbog čega tukao, tvrdeći da ne zna.

Ipak, samo dan kasnije, beogradska policija lišila je slobode Vuksanovića, a kao njegov saučesnik identifikovan je Relić, koji je već dvije i po godine u kućnom pritvoru bez elektronskog nadzora zbog likvidacije na Adi Huji.

Prema nezvaničnim informacijama, nadležni iz povereničke službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji su svakodnevno provjeravali da li poštuje izrečenu mjeru, poslijednji put su se sa njim čuli u petak u 13 sati, kada im se javio na kućni broj. Sada je u – bjekstvu. S obzirom na to da je pobjegao iz kućnog pritvora, Reliću bi nakon lišenja slobode ili ako se u međuvremenu preda, prema pravilima trebalo da bude određen pritvor u Centralnom zatvoru do pravosnažnosti presude.

crna-hronika.info