OTAC MELISE (15) KOJA JE POGINULA: ZAKASNILA JE MINUT PO NJU, TREBALA JU JE ODVESTI KAO I SVAKO JUTRO U ŠKOLU

Crna hronika

“Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju”, govori Esko Zećović otac djevojčice Melise (15) koja je nastradala juče na pješačkom prelazu u Novom Pazaru kada je na nju naletio golf kojim je upravljao Belmin H. (17).

Otac nastradale tinejdžerke Esko Zećović jedva je smogao malo snage da kaže nešto o mezimici.

Mi smo s Peštera, pa je Melisa morala da se preseli kog mog sestrića u Mur jer drugačije ne bi mogla da putuje u srednju školu. I tog jutra je krenula u grad na nastavu. Živjela je na 100 metara od pješačkog prelaza na kom je pokošena. Čuo sam da je mladić vozio više od 100 km/h. Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju. Drugaricina majka je odmah javila mom sestriću šta se desilo i tako sam i saznao od njega. Moja kćerka je lijepo živjela, uvijek je bila sretna, sve je bilo kako treba. Ima i mlađeg brata. Svaki vikend sam dolazio kolima po nju i drugarice i vozio ih na Pešter, pa onda nedjeljom uveče vraćao u Novi Pazar. Četiri mjeseca je išla u Školu za dizajn tekstila i kože i bila je odličan đak. Voljela je to što uči. Dženaza će vjerovatno biti danas”, rekao je neutješni otac.

Tinejdžerka Melisa Z. (15) poginula je juče u Novom Pazaru oko 6.45 na putu do škole, kada je na nju golfom 6 naletio tinejdžer Belmin H. (17) dok je prelazila pješački prelaz u naselju Mur. Nakon udara podletjela je pod točkove kombija, koji se kretao suprotnim smjerom, za čijim volanom je bio S. Ć. (58). On je prešao preko njenog tijela i pobjegao, ali je ubrzo lišen slobode, kao i maloljetni vozač, koji se sam predao policiji.

Sigurnosne kamere zabilježile su tešku nesreću u kojoj se vidi trenutak u kojem golf 6, koji je vozio maloljetni Belmin H. s probnom vozačkom dozvolom, kosi Melisu i njeno tijelo leti udalj više od 10 metara, a onda pada pod točkove kombija. Oba vozača koja su pregazila Melisu zadržana su u pritvoru do 48 sati. Tinejdžer se tereti za teško djelo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a vozač kombija je lišen slobode nakon bjekstva za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Samo dva dana prije tragedije, Melisa je na Tik-toku snimila video na kojem veselo pjevuši domaći hit, a juče su se ispod tog snimka redali tužni komentari njenih drugara, koji su veličali njenu dobrotu i anđeosko lice, uz želje da počiva u miru.

crna-hronika.info