Zbog ovoga je Bog dopustio sve nevolje u vašem životu

Zanimljivosti

Moguće je da usred naših nevolja tratimo vrijeme u nevjeri i praznoj ništavnosti, gubeći svu nadu i predajući se. Ako se to događa, završit ćete puni gorčine i tvrda srca, ne suočite li se istinski sa svojom situacijom.

Zapravo, nećemo izaći iz svoje zbunjenosti ako ne razumijemo zašto Bog dopušta te nevolje u naš život. Uvjeren sam da je ovo iscjeljujuća riječ za mnoge čitatelje.

Kad je Pavao sjeo da napiše Drugu poslanicu Korinćanima, vidio je pred sobom mnoge koji su se suočili s trpljenjem kao i on. Rekao im je: ”Želim da znate da su ove nevolje koja ja podnosim u vezi s vama i s vašim razdobljima nevolja.

Bog koristi nevolje da me nauči kako utješiti druge
”Ako podnosimo nevolje, to je za vašu utjehu i spasenje. Ako primamo utjehu, to je za vašu utjehu koja vam omogućuje da strpljivo podnosite iste patnje koje i mi podnosimo” (2. Korinćanima 1,6).

VIDI OVO: 9 razloga zašto vas Bog neće izbaviti iz određene nevolje

Rekao im je: ”Bog koristi moje nevolje da me nauči kako utješiti. Dakle, kad se suočite sa svojim vlastitim nevoljama, znat ćete da moje riječi upućene vama imaju snagu jer sam i ja prošao kroz to.”

Jedine riječi koje donose istinsku okrjepu u nevolji
Bilo je to čudnovato otkrivenje Duha Svetog. Pavao je shvatio: ”Eto, zbog toga je Bog dopustio sve ove udarce. Duh Sveti će umiriti moju dušu i kroz to me iscijeliti da bih mogao ići te tješiti i krijepiti druge koji su nevoljama. On nas tješi u našim nevoljama da bismo i mi sami mogli utjehom kojom smo utješeni tješiti i krijepiti one koji prolaze kroz nevolje.

Danas postoji ocean knjiga, audio zapisa i videa o tome kako se nositi s raznim stvarima. To je jako potrebno i mnogi materijali čine određeno dobro kad ih poučavaju iskreni i pravedni propovjednici. Ali ja vjerujem da nam Pavao pokušava reći: ”Jedine riječi koje donose istinsku okrjepu i trajno iscjeljenje dolaze iz onoga što smo naučili u mnogim našim vlastitim nevoljama i mukama.”

novizivot.net