Najtužniji apel porodice preminulog Davida Petrovića: Nemamo novca da ga sahranimo!

Crna hronika

Desetogodišnji David Petrović koji se kao lav borio protiv leukemije, jučer je preminuo. Iz porodice Petrović stiže novi, najtužniji apel do sada. Kako su rekli, oni nemaju novca da sahrane svog Davida.

Podsjetimo, jučer je otac kroz suze potvrdio da je David preminuo.

– Upravo mi je žena javila da je David preminuo – saopštio je on.

Ovaj hrabri dječak već je jednom uspio da se izbori sa opakom bolešću, nažalost, leukemija se vratila i on se nalazio na intenzivnoj njezi u Turskoj. Nedavno, njegov otac je govorio za Telegraf o stanju svog sina i naveo da je zdravstveno David nikada gore.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije situacija se poboljšala, pa je porodica objavila da stanje dečaka ide ka boljem, ljekari su bili u pripravnosti, a situacija se popravljala.

Nažalost, mali borac ipak nije izdržao ovu tešku životnu bitku.

David je čekao ponovnu transplataciju koštane srži. Prošle godine se izborio protiv bolesti i preživio transplantaciju. Iako je tu bitku dobio, bolest se vratila, a roditelji nisu imali dovoljno sredstava za liječenje.

U Institutu je sprovedeno liječenje primjenom dvije sukcesivne transplantacije koštane srži – od identičnog davaoca, a zatim od majke. Roditeljima je 8. jula predočeno da postoji brza progresija bolesti – u krvnoj slici se bilježi porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Ljekari su 8. jula 2022. godine roditeljima predočili da postoji brza progresija bolesti, u krvnoj slici je zabilježen porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita.

Pozitivno mišljenje dala je jedna klinika u inostranstvu na kojoj bi David što prije trebao da nastavi liječenje i na kojoj bi bio podvrgnut haploidentičnoj transplataciji koštane srži.

Pored smrti sina, Davidova porodicu muči još jedan veliki problem. S obzirom na to da su ogromne svote novca otišle na liječenje mališana, oni sada nemaju ni za hranu, a kamoli za sahranu djeteta. Porodica moli sve dobre ljude da se jave i pomognu u ispraćaju dječaka na vječni počinak

Porodica do posljednjeg dana nije gubila nadu da će David ponovo igrati fudbal i smijati se sa drugarima iz škole.

Ukoliko želite da pomognete Davidovoj porodici, to možete učiniti na:

Dinarski račun: 160600000148063371

Devizni račun: Rs35160600000148063953

Telegraf.rs