Genijalni tekst Al Paćina: Mnoge žene kupite za šaku dolara, ali ne možete kupiti ono najbitnije

Zanimljivosti

Pored odličnih glumačkih sposobnosti ovaj glumac često dijeli mudrost koju je stekao tokom život. Donosimo neke od njegovih najupečatljivijih izjava u kojima možete pronaći veliku inspiraciju. “Ne trošim vrijeme na ljude koji su me povrijedili. Ne okrećem se za njima i ne razmišljam pretjerano o tim situacijama.

Nemam vremena da mrzim one koji mene mrze, previše sam zauzet onima koji me vole.” “Ne treba mi lijepa žena, koju mogu kupiti novcem. Ne treba mi bogatstvo. Već imam sve. Ne treba mi privrženost: jer skoro sve žene postanu “moje” za šaku dolara, a one koje mi nisu privržene, mogu osvojiti kad hoću.

Meni treba postojana žena. Vijernost se ne može kupiti ni za koji novac.” “Nikada se nikome ne pravdajte, niti objašnjavajte. Svako će razumjeti kako njemu odgovara!” “Prvo pravilo je: nikad ne odustaj. Drugo pravilo je: Uvijek se sjećaj prvog pravila!

“Lako je zavarati oko, ali najteže je zavarati srce.” Što manje želite stvari, više ćete dobijati. Ako je suđeno da se dogodi, dogodiće se. Svaki put kada sam nešto forsirao, ispostavilo se da to nije to.” Smatram da nije bitno u koga ste zaljubljeni… u ženu ili u muškarca.

Voliš – to je najvažnije!” “Knjige i predstave mi pomažu da nađem svoje mjesto u svijetu. Došlo je do pomaka, postao sam ozbiljniji.” “Ponos i bahatost su đavolje sluge. Ako ih ne možete kontrolisati, počeće da kontrolišu vas.”

pult24.info