Otac ostao paraliziran s pola lubanje i ”potonulim mozgom” nakon napada

Zanimljivosti

Otac dvoje djece ostao je paraliziran s “potonulim mozgom” i pola lubanje nakon nasilnog napada u New Yorku.

U svibnju 2018. godine Steven Augustine napadnut je i pretučen bejzbol palicom. Sada, više od godinu dana nakon napada, 32-godišnji tata još je hospitaliziran i bori se za svoj život.

Stevenu je potrebna plastična lubanja postavljena da zaštiti njegov mozak jer mu je napadač palicom razbio lijevu stranu lubanje koja je morala biti odstranjena.

Incident ga je također ostavio paraliziranog. Sada je u kom i pati od tzv. “sindroma potonulog mozga”.

Šokantno, Steveov napadač, Charles Miles, dobio je prekršajnu prijavu tek nakon što je priznao krivnju za napad. Od 365 dana zatvorske kazne mora je služiti samo 72 dana.

Liječnici vjeruju da su Stevenove ozljede uzrokovane udarcem, ali odvjetnici tvrde da je Miles udario Stevena samo jednom, a ozljeda Steveove lubanje je uzrokovana padom unazad i udarcem glave o tlo.

Stevenova majka Donna, međutim, vjeruje da je njezin sin podnio više ozljeda. “Šteta koja je učinjena nije se mogla dogoditi nakon jednog udarca.”

Charles Miles dobio je blagu kaznu i želim pravdu za svog sina koji se svaki dan bori za svoj život. Steven je bio sretan, zabavan mladić koji je volio svoj posao kuhara – radio bi 12-satnu smjenu i na kraju se još uvijek smiješio.”

“Voli svoju djecu i obitelj više od ičega na svijetu i vidjeti ga sada, teško oštećenog mozga, je razarajuće. Srce mi je slomljeno – moj je sin u vegetativnom stanju.”, kaže majka.

Svu svoju ljubav i molitve šaljemo ovome ocu i njegovoj obitelji

novizivot.net