U 54. godini preminuo bh. glumac Davor Janjić poznat po ulozi Nihada u filmu “Ovo malo duše”

Crna hronika

Bosanskohercegovački glumac Davor Janjić preminuo je sinoć u 54. godini u Beogradu. Poznat je po legendarnoj ulozi u filmu “Ovo malo duše” Ademira Kenovića, gdje je utjelovio lik Nihada.

Ovu informaciju potvrdili su njegovi prijatelji. Davor Janjić rođen je 18. novembra 1969. godine u Tuzli.

Bio je bosanskohercegovački filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulogama u nekim od zapaženih filmova na kraju jugoslavenske kinematografije među kojima se ističe lik Martina Kujundžića u filmu “Život sa stricem”.

Od 1991. do 1996. je boravio u Londonu, a od 1997. je živio i radio u Sloveniji.

Poznat je i po legendarnoj ulozi u filmu “Ovo malo duše” Ademira Kenovića, gdje je utjelovio lik Nihada.

Počeo je glumiti vrlo mlad, a iza sebe ima brojna ostvarenja.

“Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže”, njegova je rečenica koja se urezala u pamćenje starijih generacija, dok su je kasnije naučile i one mlađe, bez obzira jesu li pogledale film koji je obilježio mnoga djetinjstva.

Davor je tada imao svega 17 godina, a utjelovio je lik Nihada.

Na tužnu vijest o gubitku legenarnog glumca, oglasio se i sam Kenović koji je istakao koliko je šokiran jer Davora više nema.

“Ovo je nemjerljiv gubitak, izgubili smo jednog od najtalentovanijih glumaca. Veoma sam tužan, izrazio bih svoje duboko žaljenje i sućut”, rekao je reditelj za Klix.

U glumi se Janjić okušao kao vrlo mlad , a još neka od naslova po kojima ga pamti publika sa naših prostora su “Život sa stricem”, “Gorila se kupa u podne”, “Blues za Saru”, “Kuduz”, “Duhovi Sarajeva” i brojni drugi.

bhdijaspora.net