Fifa pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog uvreda Borjanu! O svemu su se oglasili iz HNS-a

Zanimljivosti

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade, tvrdi agencija AP.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Kada je Hrvatska slavila 4-1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi, piše AP.

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

– To pokazuje kakvi su ljudi primitivci. Nemam im što komentirati povodom toga, to govori o njima. Čuo sam da su vikali, vrijeđali i tako dalje, ali to samo govori o njima da su primitivci, da trebaju poraditi na sebi i svojim obiteljima. Očito imaju neku frustraciju kući pa dođu ovdje i žele je iskaliti na nekom drugom – rekao je Borjan i dodao:

– Hrvatskoj reprezentaciji želio bih sve najbolje u nastavku SP-a, odigrali su dobru utakmicu. Mi smo poveli rano, igrali dobro 20-25 minuta pa se povukli, ne znam zašto. Ali to je nogomet, idemo dalje. Ovo je lijepo iskustvo za sve nas i kanadsku reprezentaciju koja se poslije 36 godina pojavila na nogometnoj karti. Žao mi je što je rezultat ovakav, ali idemo dalje. To je jedno iskustvo za nas.

Informaciju su potvrdili u HNS-u.

“Disciplinska komisija Fife otvorila je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja dijela navijača na utakmici FIFA Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Kanade. HNS je prijavljen zbog diskriminatornog i ksenofobičnog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici protiv Kanade, kao i transparenata takvog sadržaja”, stoji na službenim stranicama.

Tvrdi da je rođen u Srpskoj Krajini
Još od travnja, kad su izvučene skupine, pričalo se o Borjanu, koji je tvrdio, a tvrdi i dalje, da nije rođen u Hrvatskoj, već u srpskoj Dalmaciji. Politici nije mjesto u nogometu ni na sportskim priredbama, Borjan bi kao profesionalni sportaš, morao to znati.

– To mnogo govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću se uvijek ponositi s mjestom rođenja. Kada sam se rodio, 1987. godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svatko ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad mi ne mogu promijeniti mjesto rođenja – rekao je Borjan srpskim medijima.

24sata.hr