„Stalno upozoravamo da su autobusi u lošem stanju“: Radnica „Jure“ besna zbog nesreće, otkriveno stanje povređenih putnika

Region Zanimljivosti

Nekoliko radnika zadobilo je lakše povrede, kada je autobus, koji ih je prevozio na posao, skliznuo s puta u mestu Visak između Kragujevca i Rače.

Autobus u kome je bilo oko 50 radnika zaposlenih u ’’Juri’’ u Rači, oko 14 časova skliznuo je sa kolovoza, ali na sreću, niko od putnika nije zadobio opasne povrede, saznaje Nova.rs.

Nova.rs nezvanično saznaje da je povređeno nekoliko radnika, da su svi adekvatno zbrinuti, kao i da su njihove povrede okarakterisane kao lakše telesne povrede.

Inače, reč je o organizovanom prevozu radnika, koji za svoje zaposlene iz Kragujevca, obezbeđuje južnokorejska kompanija ‘’Jura’’ iz Rače. Nesreća se dogodila kada su radnici iz Kragujevca danas pošli u drugu smenu.

Telefraf je danas preneo, pozivajući se na reči očevidaca, da je vozač izjavio ‘’da ga je povukla bankina’’.

Jedna radnica, koja je želela da ostane anonimna, za Nova.rs izjavila je da je posle ove nezgode došao drugi autobus i radnike koji nisu povređeni odvezao u fabriku.

„Stalno upozoravamo da su autobusi koji nas voze u lošem stanju. Uslovi su ne daj Bože. Malo malo, pa se neki autobus pokvari ili zapali i to baš na mestu gde se sad ovo desilo. U autobusima nema grejanja, a voze nas penzioneri. Uslovi, katastrofa!“, revoltirana je naša sagovornica.

skliznuće autobusa dogodilo se na prevoju Visak, koji je inače ‘’crna tačka’’ na putnom pravcu između Kragujevca i Rače i gde se često dešavaju nesreće. U zimskim uslovima, taj prevoj je prilikom velikih padavina zavejan,

pa se saobraćaj otežano odvija.

nova.rs