‘Volio bih da se u četvrtfinalu SP-a susretnemo s Hrvatskom. Dobri su, ali mislim da smo jači’

Region

Također je otkrio da neće gledati utakmicu između Katra i Ekvadora jer se mora spremati za Bruxelles te da u Katar uopće neće ići.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije ispratio nogometaše Srbije na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali se čuo s izbornikom Draganom Stojkovićem te sada priželjkuje okršaj Hrvatske i Srbije u četvrtfinalu.

– Zahvalio bih se Stojkoviću na svemu što je uspio napraviti u srpskom nogometu, unio je novu energiju, snagu. Osobno sam ga molio da dođe u Srbiju i preuzme reprezentaciju. Čuo sam se s Draganom to jutro i poželio mu sretan put. Imao sam druge obaveze, ne idem po tim manifestacijama, ne želim to politizirati… Imam najveće povjerenje u Stojkovića i kada bude gubio, bit ću uz njega. Znam što je napravio, učinio nas je ponosnima, i u Norveškoj… Kad dobijete čestitke od Norvežana, pa kada pobjedite Ronalda… – rekao je Vučić za TV Prva.

– Znao sam da će se boriti i ginuti na terenu, znao sam da će napadati. Rekao sam im ‘idite i pobijedite ih‘. Sjećam se Bejkovićeva i Stojkovićeva izraza lica, Dragan je bio uvjeren… Ne znam hoćemo li uspjeti ili ne, ali ćemo ići pobijediti. I u tom sportskom smislu, nogometnom smislu, vratio je naciji ponos. Volio bih da se u četvrtfinalu susretnemo s Hrvatskom koja je sjajna reprezentacija. U osmini finala možemo ići na Portugal ili Urugvaj, ako prođemo grupu. Onda možemo na Hrvatsku! To bi bio velik derbi. Imaju staru, iskusnu, fantastičnu reprezentaciju, sve majstor do majstora… Ali, mislim da smo mi u ovom trenutku za nijansu jači. Bila bi strašna utakmica – otkrio je Vučić.

24sata.hr