NE BOJTE SE: Bog brine se za svaki detalj vašeg života

Zanimljivosti

Bog brine za svaki detalj našeg života. Naš Gospodin svjestan je svakog pokreta na zemlji svakoga živog stvorenja.

A ipak, njegov je pogled prije svega na dobrobiti njegove djece. Njegove su oči čvrsto uperene na boli i potrebe svakog uda njegova duhovnog tijela.

Jednostavno rečeno, njega brine sve što nas boli. Da bi nam to dokazao, Isus je rekao: “Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a duše ne mogu ubiti! Bojte se radije onog koji može i dušu i tijelo uništiti u paklu” (Mt 10,28).

Čak i usred velikih svjetskih ratova, Božji pogled nije prvenstveno na tiranima, nego na svakoj situaciji u životu njegove djece. Odmah u sljedećem retku Krist govori: “Zar se ne prodaju dva vrapca za jedan novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez dopuštenja Oca vašega” (Mt 10,29). U Kristovo su vrijeme vrapci bili hrana siromašnih i prodavali su se za novčić. Međutim, Isus je rekao: “Nijedno od tih malih stvorenja ne pada na tlo bez znanja vašega Oca.”

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Riječ “pasti” koju u ovom retku Isus koristi označava više od ptičje smrti. Aramejsko značenje je “dokopati se zemlje”. Drugim riječima, “pasti” ovdje označava svaki malen skok koji ova majušna ptičice čini.

Krist nam govori: “Oko vašeg Oca je na vrapcu ne samo kad umire, nego i kad skakuće po zemlji. Kad vrabac uči letjeti, pada iz gnijezda i počinje skakutati po zemlji. A Bog vidi svaki njegov maleni napor i brine se za svaki detalj njegova života.”

novizivot.net