Samohrani tinejdžerski otac je zamolio roditelje za pomoć, a oni su ga ostavili

Zanimljivosti

Nije lako biti samohrani roditelj, a sada zamislite kako je to za tinejdžera kojeg su ostavili i roditelji i djevojka. Jedan takav tinejdžer nije imao kamo te se obratio internetu za pomoć.

Tinejdžer je objasnio da je upoznao svoju bivšu djevojku kada je imao 17 godina.

Rekao je da je na početku sve bilo zabavno, neprestano su uzimali tablete i pušili marihuanu. No uskoro je ona saznala da je trudna. Odlučili su skupiti novac i odgajati bebu te „sve raditi dan po dan“.

No, ujedno su odlučili zatajiti postojanje bebe od tinejdžerovih roditelja prvih mjesec dana njezina života.

Tinejdžer je bio tako predan toj odluci da nije bio na rođenju svoje kćeri kako njegovi roditelji ne bi saznali za nju. Lagao je roditeljima da daje instrukcije nakon posla i škole dok se zapravo iskradao kako bi čuvao svoje dijete.

„Ponekad bi moja bivša otišla i ostavila me da čuvam našu kćer tako da nisam imao izbora nego sam bio s njom dok je ona satima radila tko zna što“, rekao je tinejdžer.

U konačnici su njegovi roditelji postali sumnjičavi. Jedan su ga dan odlučili pratiti te su saznali da ima kćer. Ostali su potpuno šokirani.

„Izbacili su me iz kuće i rekli mi da slijedeće jutro mogu preseliti teti u udaljeno mjesto i napustiti djevojku i dijete ili da mogu ostati, ali oni ne žele znati za mene“, napisao je.

On je odlučio ostati sa svojom djevojkom i kćeri, a roditelji su ga potpuno odbacili.

Uskoro se tinejdžer uselio sa djevojkom i još jednim cimerom, čak je dobio i posao na pola radnog vremena, prestao je uzimati tablete te je ranije uspio završiti srednju školu.

Na žalost, njegova je veza počela pucati kada je saznao da se njegova djevojka još drogira.

„Shvatio sam da joj ne mogu vjerovati te sam počeo pronalaziti njezinu skrivenu drogu te sam saznao što radi kada je rekla da ide van. Jako smo se posvađali te sam uzeo kćer i odveo ju kod prijatelja gdje smo ostali nekoliko dana“, rekao je tinejdžer.

Kada se vratio shvatio je da je njegova djevojka otišla.

Nakon nekoliko mjeseci nije čuo ni glas od nje. Napisao je: „Moj najveći problem je što mislim da sam teret svom cimeru i sam odgajam bebu“.

Sada 18-godišnjak radi na puno radno vrijeme, ali jedva spaja kraj s krajem. Ujedno se dvoumi u vezi toga treba li kontaktirati roditelje i bivšu djevojku te je rekao da će uskoro imati „živčani slom“ ako nešto ne učini.

Svoje je brige iznio na internetu te je dobio mnoge komentare kao što je:

„Odličan si. U nemogućoj si situaciji i odlično ti ide. Ja bih vjerojatno pokušao razgovarati s roditeljima, progutati ponos i zamoliti za pomoć. Ako je tvoja bivša samo tako otišla sumnjam da će ti biti ikakva potpora“.

„Jako je teško pitati za pomoć, no možda su se tvoji roditelji već ohladili. Dobro ti ide“

„Svaka čast na svemu. Ne mogu ni zamisliti koliko je teško. Tvoja će ti kćer jedan dan zahvaliti. Bez obzira na situaciju s roditeljima oni te voli i vjerojatno će htjeti biti dio njezina života. Progutaj ponos i kontaktiraj ih… bolje sada nego poslije. Budi jak. Vjerujemo u tebe jer sada činiš nemoguće. Bolji su dani ispred tebe“.

novizivot.net