Bila bih srećna da ćerki kažem: „Ovo je ulica sa imenom tvog tate“ – Supruga Nebojše Glogovca ponosno nosi prezime

Region

Milica Glogovac čuva uspomenu na pokojnog supruga, slavnog glumca Nebojšu Glogovca.

Supruga Nebojše Glogovca veoma je ponosna na prezime koje nosi, kao i na svoju ćerku Sunčicu koju je dobila u braku sa glumcem.

Prošle godine u Beogradu pokrenuta je inicijativa da ulica na Dorćolu dobije Nebojšino ime, što je Milicu posebno obradovalo.

„Jako sam ponosna na prezime koje nosim. Ono je i odgovornost i ljubav. Ja sam inače Crnogorka, rođena na Cetinju, i to uvek s ponosom ističem, a ovde se kamufliram naglaskom. U Beograd sam došla da bih studirala, kao što mi iz tih krajeva volimo“, šaljivo je opisla Milica jednom prilikom.

Kada je u pitanju inicijativa Jugoslovenskog dramskog pozorišta da ulica na Dorćolu nosi ime Nebojše Glogovca, Milica je bila uverena da će se to jednog dana dogoditi.

„Inicijativa Jugoslovenskog dramskog pozorišta bila je da Nebojša dobije ulicu i uputili su je Gradu. Mislim da je sada u toku neka birokratska procedura, nisam upućena, ali sigurna sam da će se to dogoditi, jer verujem da bi to ljudi voleli. Ja volim da odvajam njegov lik i delo od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem: ‘Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate’. To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive“, iskrena je bila Milica Glogovac.

Supruga pokojnog glumca otkrila je da od filmova u kojima je glumio Nebojša najviše voli legedarne „Munje“ i „Kengura“, a od pozorišnih predstava „Hamleta“.

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. u 49. godini na pulmologiji Kliničkog centra Srbije, gde je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja usled karcinoma pluća primljen samo dva dana ranije.

nova.rs