SIN DOBIO POZIV U REPREZENTACIJU BIH, TREBALI SU PROSLAVITI I ONDA SE DESILA TRAGEDIJA

Crna hronika

Detalji porodične tragedije u kojoj je muž ubio suprugu, pa sebe: Sin dobio poziv u reprezentaciju BiH, trebali su proslaviti, ništa nije slutilo na tragediju. Kako smo već ranije prenijeli, muškarac koji je jutros iz vatrenog oružja ubio suprugu, a potom sebe ranio je kasnije podlegao u bolnici.

Ova vijest šokirala je Tuzlake koji se na društvenim mrežama opraštaju od Mehmedovića, uz riječi nevjerice. Bračni par Salko i Miralema Mehmedović su roditelji Eldara Mehmedovića, fudbalera FK Sloboda.

Eldar Mehmedović jučer je dobio poziv za naredno okupljanje U-21 reprezentacije BiH i prijateljsku utakmicu protiv Bugarske. Igrači će se okupiti 20. novembra u Etno selu Stanišići, a dva dana kasnije putuju u Bugarsku.

Fudbaleri FK Sloboda danas igraju svoju utakmicu Premijerlige BiH protiv Posušja, rezultat je 2:1, a navijači su pozvali svoje fudbalere da danas igraju za svog saigrača, Eldara Mehmedovića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona potvrđeno je pisanje “Avaza” da je danas u Tuzli Salko Mehmedović koji je ubio svoju suprugu, a potom i sebe, dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan”.

Iz Saveza su se oprostili od Mehmedovića.

– Dana 13. novembra 2022 godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ iz Tuzle. Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda. Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH „Zlatni ljiljan“ dana 15.04.1995. godine. Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

crna-hronika.info