Đoković savladao Cicipasa posle velike drame: Zakazao šampionski obračun sa mladim Dancem

Region

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu kada je posle velike borbe savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:1.

Prvi set koji je odigrao Novak na meču bio je blizu teniske perfekcije. Ali, deset grešaka u drugom setu srpskog tenisera, kao i mnogo bolja igra Cicipasa, uticali su da Grk izjednači. Usledio je neizvestan treći set u kojem se Novak bolje snašao i posle taj-brejka upisao 9. pobedu protiv Cicipasa.

Oba tenisera su odlično ušla u meč. Novak je servis vinerima lako dolazio do poena, pa je poveo sa 1:0. Cicipas je uzvratio sa dva forhend vinera istom merom za 1:1 i odmah pokazao da ovo neće biti lak duel. I u trećem gemu meča Novak nije dozvolio Grku da osvoji poen, pa su od 12 poena svih 12 osvojili serveri. Tako, prvi poen Novak gubi tek u petom gemu meča, ali čuva vođstvo za 3:2. Sa druge strane, Cicipas koristi svaku priliku a preuzme inicijativu i napadne Đokovića.

Zatim je Cicipas poveo sa 30:0 na svoj servis, a onda je Novak iskoristio prostor koji mu je ostavio grčki teniser i izjednačio, a onda došao i do prilike za brejk koju koristi za 4:2.

Do kraja seta, ponovo je Novak odigrao dobar gem u kojem je imao 40:40, došao do prilike za brejk i iskoristio je. Posebno je zanimljivo da Cicipas u dosadašnjem toku turnira pretrpeo brejk, a protiv Novaka je u prvom setu izgubio čak dva.

U nastavku meča, Cicipas je zaigrao mnogo bolje i napao Novaka. To mu se isplatilo pri rezultatu 2:2, kada je došao do prve prilike za brejk, koju koristi za 3:2. Nastavio je u istom ritmu, iz poena u poen zvao je publiku da ga podrži aplauzima. Tako, Grk je sačuvao stečenu prednost i posle 5:3, napravio novi brejk za izjednačenje.

Zatim je usledio odlučujući treći set u kojem je tokom većeg dela viđena velika borba i egal. Posle 4:4, Cicipas osvaja prvi poen, a onda Novak koristi momenat nesigurnosti Grka i osvaja naredna tri poena. Đoković je imao priliku za dve brejk lopte. Cicipas uspeva da spasi prvu, a onda, posle najduže razmene udaraca, i drugu za 40:40. Od tog momenta, grčki teniser igra sigurno i sa dva vezana poena dolazi do važnog gema.

Kako do kraja seta nije bilo brejka, usledio je taj-brejk u kojem se bolje snašao Novak i plasirao se u svoje 56. masters finale.

 telegraf.rs