Izbo ženu jer mu je prigovorila što novac troši na alkohol, pa bebi smrskao lobanju: Zversko ubistvo koje je potreslo Veternik

Zanimljivosti

U avgustu se navršilo šest godina od jednog od najstrašnijih ubistava u Novom Sadu, koje je šokiralo javnost u celoj Srbiji. Arpad Sabo je zaklao svoju četvoromesečnu ćerku Nikolinu i ženu Slavicu (24), jer mu je žena navodno prigovorila zbog toga što je sav novac potrošio na alkohol. Zbog ovog monstruoznog zločina osuđen je na 40 godina zatvora.

Prema navodima optužnice, Arpad Sabo je u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku. Posle monstruoznog čina on je sa ruke devojčice skinuo zlatnu narukvicu, koju je planirao da proda kako bi sebi nakon bekstva obezbedio hranu i alkohol.

On je 2018. u Višem sudu u Novom Sadu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Obdukcija je otkrila više od 28 uboda nožem po detetovom i majčinom telu, najviše u predelu grudi i stomaka.

Sabo je svom rođenom detetu prvo šakom stisnuo teme glave i polomio joj kosti lobanje, a zatim joj prerezao grkljan nožem kojim je prethodno iskasapio Slavicu, majku deteta. Nesrećnu ženu je najpre pretukao do smrti, nakon čega ju je kuhinjskim nožem, dužine sečiva oko 20 centimetara, ubo tri puta, a zatim joj prerezao vrat.

Pre nego što se dogodio ovaj jeziv zločina, Arpad i Slavica bili su u braku godinu dana u kom je Slavica svakodnevno trpela nasilje. Jedne večeri Arpad je došao kući pijan, a kako su mediji ranije preneli, napao ju je kada mu je prigovorila zbog toga što je sav novac koji je imao kod sebe potrošio na alkohol.

Nakon što je počinio ovaj stravičan zločin pobegao je sa lica mesta. Policiji ga je prijavio stanodavac koji je zatekao jeziv prizor u stanu. Arpad je uhapšen u blizini Bačke Palanke.

Presudu primio hladnokrvno
Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Sabo bio uračunljiv prilikom izvršenja monstruoznog čina.

Sudija Borivoj Pap koji je predsedavao, u kratkom obrazloženju je naveo da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku u noći između 15. i 16. avgusta, bez trunke kajanja.

Na izricanju presude bili su prisutni i Slavičini roditelji Ljiljana i Duško Đurić koji su pozdravili odluku da on bude osuđen na maksimalnu kaznu. Arpad Sabo je presudu primio hladnokrvno, ledenog i ukočenog izraza lica.

„Presuda je pravedna i realna. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju, iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu“, rekao je tada otac i deka žrtve Duško Đurić.

nova.rs