AKO VAS MUŠKARAC NE STAVLJA NA PRVO MJESTO – VI GA STAVITE NA ZADNJE: MALI VODIČ SRETNIH ODNOSA

Zanimljivosti

Ljudi ulaze u veze kako bi im bilo bolje, a ne lošije, ali prečesto ostajemo u vezama koje nas zapravo čine još nesretnijima.

Strah od osamljivanja ponekad je jači od iskrenih osjećanja koja nam govore da nešto nije u redu u našoj vezi i da bi bilo bolje da prekinemo. Ili jednostavno ne želimo da vidimo šta je zaista pred nama – nekoga ko nas ne voli, barem ne dovoljno.

Prihvatanje kraha veze nije uvijek lako, pa često činimo sve da ga izbjegnemo, a pritom smo često najokrutniji prema sebi i dozvoljavamo drugim ljudima previše. Možda mislimo da će nas više voljeti kada postanemo bolji i kada dadnemo svoj maksimum.

Ali treba da znamo da smo već dovoljno dobri tavi kakvi jesmo i da ako nas neko ne prihvata takve – problem nije u nama. Važno je s kim smo u vezi ili kako se osjećamo u blizini partnera, posebno ako smo većinu vremena tužni, razočarani, ljuti ili očajni.

Tada je važno učiniti nešto za svoju sreću, čak i ako to znači da prekinemo vezu sa nekim koga očigledno volimo više nego što on voli nas. U nastavku vam stoga predstavljamo pet stvari zbog kojih vrijedi razmisliti da li zaista vrijedi ustrajati u pogrešnoj vezi i zaboraviti na svoju sreću.

Često se izvinjavate i pravdate za njega: Mišljenje onih oko vas svakako nije nešto što bi trebalo da vodi vašu vezu, ali ako vaš partner ima problema sa svim ljudima koji vam nešto znače, ovo je svakako crveni znak za uzbunu. Njegovi ciljevi su postali i vaši:

Vaši su ciljevi takođe važni, kao i kompromisi, ali definitivno nije u redu zaboraviti sve svoje želje samo da biste bili s njim. Neprestano prilagođavanje i potiskivanje vlastitih potreba dovodi do nezadovoljstva, koje na duge staze samo rastu i dovode do većih problema.

Osjećate se kao da ste uvijek na posljednjem mjestu: Istina je da je tempo života sve brži i da često nemamo vremena za sve što bismo željeli, ali ipak nije prijatno ako vam partner stalno daje osjećaj da ste mu na zadnjem mjestu.

Više se ne osjećate ugodno u svojoj koži: Vaše samopouzdanje će polako ali sigurno početi da se ruši oko njega, tako da se s pravom možete pitati šta radite sa njim.

 pult24.info