Teu Tairović zaustavili jer su joj našli 40.000 eura, provjeravali su ‘financira’ li teroriste…

Showbizz

Detaljnom kontrolom utvrđeno da je Tea imala više novca nego što je dozvoljeno, a dozvoljeno je 10.000 eura. Policajcima je morala dokazivati da je pjevačica

Srpska pjevačica Tea Tairović (26) u nedjelju se našla u centru pozornosti nakon što ju je policija u Njemačkoj uhitila, a u ponedjeljak se vratila kući u Beograd. Kako saznaje Kurir.rs od bliskog izvora, Tea je zbog velike količine novca morala dokazivati da ne sponzorira teroriste.

Tea je u Njemačkoj imala mini turneju, a umjesto lijepih uspomena, vratila se kući s ‘grčem’. Prekršila je njemački zakon koji određuje koliko vremena i koliko radnih sati pjevačica smije imati u zemlji Europske unije. Tog prekršaja naravno nije bila svjesna te je cijelo vrijeme tijekom policijske intervencije bila zbunjena. Policijsko ispitivanje trajalo je kratko.

Osim toga, Tea je sa sobom nosila veliku svotu novca te je u jednom trenutku graničnoj policiji morala dokazivati da ne sponzorira teroriste. Navodno, sve to, bila je samo redovna procedura.

– Teu su prvo zadržali na aerodromu zbog toga što je prekoračila tri dana u šengenskoj zoni, što je potvrdio i njen menadžer Neša. Nakon toga izdvojili su je od ostalih putnika te je detaljnom kontrolom utvrđeno da je kod sebe imala mnogo više novca u gotovini nego što je to zakonom dozvoljeno. Policajci su prilikom pretresa njene prtljage našli oko 40.000 eura, koje je zaradila tijekom nastupa u Bugarskoj i Njemačkoj, a inače, dozvoljeno je samo 10.000 eura. Kada su joj pronašli tu veliku svotu novca, uslijedila je prava drama jer je policija prvo morala provjeriti je li Tea sponzor neke terorističke organizacije te je li novac planiran ze njeno financiranje – započeo je izvor blizak pjevačici te nastavio:

– Nakon što su utvrdili da Tea nema nikakve veze s bilo kojom terorističkom organizacijom, nastavljeno je njeno ispitivanje. Ona je tim novcem htjela kupiti automobil u Njemačkoj. S obzirom da nije imala dokaz niti objašnjenje, gdje i od koga kupuje automobil, morala je dokazati da je pjevačica. U tom trenutku policajcima je pokazala svoj Instagram profil na kojem se nalaze njene fotografije i snimke s nastupa. Tada je policija shvatila da govori istinu. Nakon toga napravljene su još neke provjere, a većina novca joj je oduzeta. Vratili su joj 10.000 eura, onoliko koliko je dozvoljeno nositi sa sobom. Ostatak novca su zadržali dok ne dokaže kako je zarađen. Zbog svega toga njoj sada prijeti zabrana ulaska u Njemačku na pet godina – otkrio je izvor.

Nakon što je sletjela u Beograd bila je u pratnji dva tjelohranitelja, a na aerodromu ju je dočekao pravi medijski cirkus, koji je ona uspješno izbjegla te situaciju još uvijek nije komentirala.

24sata