IZ BUDIMPEŠTE NAM STIŽU NAJLEPŠE MOGUĆE VESTI: Mali Vukan polako pobeđuje SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU!

Svijet

Jednogodišnji Vukan Stoiljković je pre dve nedelje, nakon 3,5 meseca korišćenja skinut sa steroida koji su sastavni deo lečenja Zolgensmom, koju je primio pre 4 meseca.

Njegovi roditelji kažu da im boravak u bolnici u Mađarskoj već mesecima ne pada teško jer je boljitak kod njihovog dečaka vidljiv iz dana u dan.

 Presrećni smo jer je svaki dan sve bolje, intenzivno vežba sa nama i terapeutima i pokazuje dobar napredak. Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vežbamo i sedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 dece su nezamislive bez terapije – kažu Ivana i Miloš mladi roditelji iz Vranja.

Majka Ivana ne krije radost što se sve odvija dobro. Ona kaže da je mali Vule dobro, i da im je to najvažnije.

– Dobra mu je krvna slika, pokazuju analize koje su nam dostavili u sredu. Odlišno je podneo terapiju i njegov organizam je Zolgensmu lek bez problema i nije bilo nus pojava – kaže Ivana.

Oni se zahvaljuju svima koji su pomogli da Vukan primi terapiju i raduju se svakom njegovom napretku. O datumu povratka u Srbiju ne žele da govore, ali ako sve bude kako valja već u novembru bi mali Vukan sa mamom i tatom trebalo da dođe u rodno Vranje.

(Espreso / Novosti)