Roditelji su zaposlili dadilju, ali nikada nisu očekivali što će napraviti njihovoj djevojčici

Zanimljivosti

Roditelji su zaposlili 22-godišnju dadilju Kiersten Miles iz New Jerseya koja je završavala fakultet. Prihvatila je posao dadilje kako bi platila svoje račune.

George i Farra Rosko tražili su dobru dadilju u vrlo teškom razdoblju za njihovu obitelj. Naime, njihovo najmlađe dijete, devet mjeseci stara Talija se razboljela. Dijagnosticirana joj je bilijarna atrezija, koju uzrokuje zastoj jetre, a liječenje nije davalo dobre rezultate.

Obitelj je čekala donaciju jetre koja je odgovarala Talijinoj. Čekali su i čekali, ali vrijeme je isticalo.

Liječnici su im rekli da Talia možda neće dočekati svoj drugi rođendan, ako uskoro ne dobije jetru. A onda se događa nešto nevjerojatno…

Kiersten je ostala u šoku kada je ovo čula.

Za tri tjedna jako je zavoljela Taliju, a onda je donijela emotivnu odluku. Htjela se testirati i vidjeti odgovara li njena jetra Talijinoj. Ali, onda je saznala da njena jetra odgovara i odlučila je razgovarati s obitelji oko daljnje procedure.

Oni su prvo mislili da dadilja nije shvatila ozbiljnost situacije jer doniranje dijela organa nije kao doniranje krvi. To uključuje dugu operaciju, oporavak i određen rizik. Ali, dadilja je znala u što se upušta i bila je ozbiljna.

Cijela procedura bi trajala 14 sati, Kiersten bi provela tjedan dana u bolnici, izašla bi sa ožiljkom od 12,7 centimetara, ali za nju je to predstavljalo malo žrtvu, da bi ova beba preživjela.

Hvala Bogu, operacija je dobro prošla i obje su se brzo oporavile. Kiesrten je spasila ne samo jedan život, nego cijelu obitelj.

Zaslužuje svaku pohvalu.

novizivot.net