Mali Pavle moraće 10 puta “pod nož”: U Tiršovoj započeo bitku da konačno progovori i normalno jede

Svijet

Ovaj dečak koji zbog rascepa usana i nepca ne može da govori i jede samo kašice, danas je primljen u Dečju kliniku “Tiršova”, a put koji mu sledi nije lak ali obećava srećan kraj

Mali Pavle (3) iz sela Zdravinje kod Kruševca, čija je teška i bolna sudbina potresla Srbiju, dobio je konačno nadu za novi početak.

Ovaj dečak koji zbog rascepa usana i nepca ne može da govori i jede samo kašice, danas je primljen u Dečju kliniku “Tiršova”, a put koji mu sledi nije lak ali obećava srećan kraj.

– Dr Branislav Trifunović ssrdačno nas je dočekao i pružio svoju maksimalnu podršku za ovaj slučaj. Zakazao je Pavlu operaciju već za 26. septembar. Doktor je optimističan. U početku neće biti lako. Pavlu sledi najmanje 10 operacija, ali doktor je ubeđen da će već psole prvih zahvata ovaj maleni dečak moći da progovori i normalno da jede – priča za Telegraf.rs Danica Dimitrijević, humanitarka iz Kruševca, iz udruženja “Mi pomažemo, priključite se i vi”.

Osim što mali Pavle ima teške zdravstvene probleme, on sa svoje dve sestre, bratom i roditeljima živi u jako teškim uslovima, u trošnoj kući, na koju sam pogled izaziva veliku tugu. Čini se čak da kuća neće pregurati zimu.

Ovakav problem kod dece inače se rešava operacijom do četvrtog ili petog meseca života, što kod Pavla nije bio slučaj. Isto tako, problem mu pravi konjuktivitis zbog kog slabo vidi, a u poslednje vreme i otežano diše.

Mi mu želimo puno sreće na početku borbe, a da, kada se ona završi, zajedno slavimo srećan kraj.

Novčanu pomoć namenjenu za ovu porodicu možete uputili na račun udruženja Danice Dimitrijević, koja je više puta obišla porodicu i pokrenula akciju za njih.

Br dinarskog računa 340-11031144-85

Br deviznog računa IBAN

35340000001103114485.

(Telegraf.rs)