TURISTKINJA SNIMILA SEKUNDE PRE SMRTI INSTRUKTORKE: Videla sam ženu u ustima kita ubice! To me proganja i danas! (VIDEO)

Svijet

Turistkinja koja je bila svedok smrti Davn Branšo koja je trenirala orke u parku na Floridi, rekla je vlastima da je još uvek proganja ono što je videla 2010. godine!

Žena koja je bila posetilac svetske atrakcije i poznatog vodenog parka “Seaworld” rekla je vlastima da je još uvek proganja to što je videla kako kit ubica drži telo svog trenera u ustima. Holandska turistkinja Suzan De Vit bila je svedok smrti Davn Branšo koja je radila u parku 15 godina.

Tragedija koja je odnela život 40-godišnjakinje dovela je do toga da je trenerima zabranjeno da uđu u vodu sa orkama. Davn je na kraju umrla od utapanja, iako joj je pre toga kičmena moždina bila prekinuta od ujeda orke.

Ubio ju je kit Tilikum, težak šest tona i dugačak 6,9 metara. Kit ubica je takođe ubio još dve osobe pre Davn – trenera Kelti Birn i Danijela Djuksa koji je bio posetilac parka.

Minuti koji su prethodili Davninoj smrti viđeni su u jezivim video snimcima. Jezivi incident doveo je do velikih promena u parkovima “SeaWorld”, jer trenerima više nije bilo dozvoljeno da uđu u vodu sa orkama, ali sećanje na stravičnu tragediju još uvek proganja svedoke poput ove turistkinje iz Holandije.

U izjavi datoj kancelariji šerifa okruga Orindž, ona se prisetila da je gledala Tilikuma kroz staklo u trenutku kad je Davn bila ubijena. U izjavi je stajalo: “Rekli su nam da se igra sa njom. Odjednom sam videla Tilikuma kako hvata Davn za rame i vuče je u vodu blizu prozora. Nije izgledalo normalno. Bilo je zastrašujuće. Bio je veoma agresivan, a Davn je bila u njegovim ustima. Vodič nas je izvukao napolje i čuo se alarm. Tada smo videli kako bacaju mrežu u vodu.”

Izveštaj o Davninoj smrti od strane šerifove kancelarije odnosi se na intervju sa Suzan, uz napomenu kako se seća da je videla njene noge dok se Tilikum tresao i kretao veoma brzo, a da je sve to videla kad je prišla staklu kako bi slikala kita.

kurir.rs