SLAVNI KUHAR U NIKAD VEĆIM PROBLEMIMA: RESTORANI MU U MINUSU OSAM MILIONA EURA, OTPUSTIO 300 RADNIKA

Svijet

Kako pišu strani mediji, Gordon Ramsay Restaurant Group nikad nije bila u većim problemima.

Restoranska grupacija popularnog tv chefa, kako piše portal Fine Dining Lovers, u minusu je visokih osam miliona eura, a zbog inflacije Gordon Ramsay morao je otpustiti čak 300 svojih zaposlenika. Gordon Ramsay Restaurant Group inače se sastoji od 35 lokala u Engleskoj i 13 lokala u ostatku svijeta.

Iako je grupacija za vrijeme lockdownova zbog koronavirusa primila tri miliona funti državnih poticaja, za sve gubitke krive ponajprije koronavirus, a danas i inflaciju. Kako piše Fine Dining Lovers, iz Gordon Ramsay Restaurant Group objavili su kako vjeruju da će se i u budućnosti morati suočiti s novim problemima, posebice smanjenom potrošnjom potrošača, povećanjem cijena hrane i problemima vezanim za opskrbni lanac, s kojima se već i sada susreću brojni ugostitelji.

Dobro je spomenuti i da su britanski mediji nedavno izvijestili kako bi se velik dio fish&chips restorana u Engleskoj moglo zatvoriti upravo zbog velikog povećanja cijena namirnica koje su im za poslovanje potrebne te manjka istih na tržištu. Kako piše Fine Dining Lovers, to je tek početak. Bank of England je, naime, najavila kako je prilično izgledno da će se tamošnji stanovnici s pravom recesijom suočiti u četvrtom tromjesečju ove godine, ponajprije zbog troškova energije koji neprestano rastu, ali i zbog poljuljanog povjerenja potrošača.

hayat.ba