OVIH PET NAMIRNICA NE DEBLJAJU, A DAJU OSJEĆAJ SITOSTI

Zanimljivosti

San mnogih ljudi je da se hrane kvalitetno, a da to ne utiče na njihovu tjelesnu težinu, odnosno da ne dobivaju kilograme.

Nutricionisti tvrde da postoji pet vrsta namirnica koje možete jesti u svako doba, koje će vam dati osjećaj sitosti, a sa kojima se nećete ugojiti ni gram.

Sir

Sir je dobra noćna grickalica ako ga jedete umjereno, što znači nekoliko kockica. Sadrži puno proteina tako da će vas zasititi sve do jutra.

Ako se opredijelite za mladi sir, biće to pun pogodak. Naime, mladi sir sadrži puno kazeina, mliječnog proteina bogatog aminokiselinama, koji se sporo razgrađuje i povećava osjećaj sitosti.

Grčki jogurt

Istraživanja su pokazala da je grčki jogurt savršen zalogaj u kasnim noćnim satima. Sadrži puno bjelančevina, malo masnoća i malo šećera.

Dodajte mu malo voća poput jagoda, kojima je sada vrijeme, kako bi bio još ukusniji.

Jaja

Jedno jaje ima samo 75 kalorija, ali je puno proteina i daće vam osjećaj sitosti. Pored toga što su hranjiva, spadaju i u izuzetno zdrave namirnice, pa se preporučuju u ishrani najmanje dva puta sedmično.

Povrće

Povrće je izuzetno zdravo. Od zelenog poput spanaća ili blitve napravite smuti. Ako vam se nešto gricka, isjecite mrkvu ili celer na štapiće i jedite ih umjesto čipsa.

Banane

Banane su kalorične, sadrže veliku količinu kalijuma i magnezijuma, pa doprinose osjećaju opuštanja. Takođe, sadrže i melatonin koji će vam pomoći da lakše utonete u san.

hayat.ba