Dodik protiv Šmita: Zakon o nepokretnoj imovini RS sutra stupa na snagu

Region

Dodik protiv Šmita: Zakon o nepokretnoj imovini RS sutra stupa na snagu

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti sutra stupiti na snagu i da je obaveza svih organa u RS da postupaju u skladu sa tim.

– Naš Službeni glasnik će to objaviti. On stupa na snagu – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da to neće i ne može zaustaviti nikakva odluka pojedinca, pogotovo takvog kao što je Kristijan Šmit koji, kako kaže, nije dobio saglasnost Vijeća sigurnosti UN-a i nema mandat.

– Oni će pokušati da to guraju putem Tužilaštva BiH, ali dobro, očekujemo, nije ovo laka borba. Ja nisam došao ovdje da se lagodno provodim, kao što to neko iz opozicije čini i radi – izjavio je Dodik za RTRS.

Prema njegovim riječima, sankcije Velike Britanije i pokušaj Šmita da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS su u koordinaciji pritiska na Republiku Srpsku.

On je ponovio da je BiH neuspješan eksperiment međunarodnog faktora. Na učestale optužbe da Republika Srpska krši Dejtonski mirovni sporazum, Dodik je rekao da “iole dobrim poznavaocima prilika u BiH to izgleda smiješno, jer ako je neko kršio Dejton onda je to Britanac koji se zove Pedi Ešdaun”.

avaz.ba