Preliminarni rezultati: Aleksandar Vučić ubjedljivo vodi

Svijet

Preliminarni rezultati: Aleksandar Vučić ubjedljivo vodi

Prema prvim, preliminarnim i nezvaničnim rezultatima danas održanih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora u Srbiji, aktuelni predsjednik i predsjednički kandidat Aleksandar Vučić je u vodstvu sa osvojenih 71,74 posto glasova, javlja Anadolu Agency (AA).

Republička izborna komisija Srbije (RIK) objavila je preliminarne rezultate nakon obrađenih blizu četiri posto biračkih mjesta.

Nakon Vučića slijede kandidati opozicije Zdravko Ponoš s 8,81 posto glasova te Milica Đurđević Stamenkovski s osvojenih 4,54 posto glasova.

Izborna lista “Aleksandar Vučić – Zajedno za Srbiju” osvojila je najveći broj glasova u Mostaru na izborima za Skupštinu Srbije, javljaju mediji iz RS.

Navodno je ova lista osvojila 115 glasova od ukupno 157 upisanih birača.

Predsjednik Republičke izborne komisije Srbije (RIK) Vladimir Dimitrijević izjavio je ranije večeras da će svim biračima koji se zateknu na biračkom mjestu biti omogućeno da glasaju i poslije 20 sati.

Istakao je da će RIK u roku od 24 sata od zatvaranja biračkih mjesta, odnosno sutra do 20 sati, utvrditi preliminarne rezultate izbora na izborima.

radiosarajevo.ba