OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU RADITE KADA ČISTITE WC ŠOLJU: NIKAKO NE SMIJETE DA KORISTITE JEDNU STVAR PRIJE UPUTSTVA

Zanimljivosti

OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU RADITE KADA ČISTITE WC ŠOLJU: NIKAKO NE SMIJETE DA KORISTITE JEDNU STVAR PRIJE UPUTSTVA

Za čišćenje toaleta najčešće koristimo sprej za dezinfekciju.

Ekspert za čišćenje iz Melburna u Australiji, poznata kao @thebigcleanco na TikToku, šokirala je svoje pratioce kada je podijelila da vjerovatno pogrešno koriste jedan proizvod za čišćenje toaleta.

Riječ je o tome da mnogi za čišćenje zahoda koriste sprej za dezinfekciju, ali često zaborave da sprej mora da odstoji kako bi bio učinkovit. U svom videu, ona je objasnila da dezinficijensu treba vremena kako bi odradio svoj posao i da ga treba ostaviti da odstoji 10 minuta.

Mislite da ispravno čistite? Evo gorke istine profesionalne čistačice. Samo zato što koristite sprej za dezinfekciju ne znači da išta dezinfikujete. Neophodno je da pročitate naljepnicu! Ove sprejeve treba ostaviti na površini 10 minuta kako bi ubili klice – objasnila je u videu.

Stotine ljudi komentarisalo je objavu koja je od tog trenutka pregledana preko 600 hiljada puta, a mnogi su podijelili da nisu znali te ključne informacije prije nego što su krenuli u čišćenje toaleta.

Znači da je moj toalet, koji sam danas temeljno očistila, još uvijek prljav? – pitala se jedna korisnica, dok je druga otkrila “Nikad nisam pročitala etiketu…”

hayat.ba