NAJBOLJA DIJETA ZA STRUK: Bukvalno topi kilograme – EVO U ČEMU JE TAJNA

Zdravlje

NAJBOLJA DIJETA ZA STRUK: Bukvalno topi kilograme – EVO U ČEMU JE TAJNA

Malo ljudi se može pohvaliti činjenicom da ima tanak, lijep struk koji nije nestao iza “šlaufa za spasavanje“. Salo se nekako najlakše nakuplja oko stomaka i na bokovima, a čak i kada smanjimo unos kalorija, količina masti na stomaku će se vrlo sporo smanjivati. Razlozi za stvaranje viška masnoće na ovom dijelu mogu biti različiti: životno doba, genetika, hormoni ali i stres.

Činjenica je da nepredviđene situacije, problemi u ličnom životu i na poslu doprinose proizvodnji hormona stresa, kortizola. Ne samo da je odgovoran za skupljanje “rezervi” masti već i otežava njihovo trošenje, što čini gubitak težine izuzetno teškim. Zato su nutricionisti osmislili posebnu dijetu samo za struk. Važno je da ne konzumirate šećer, ni crveno meso.

Prva varijanta

Doručak: Kuhano jaje, parče tosta, čaša kefira

Ručak: Nemasno meso, salata od povrća začinjena limunovim sokom

Popodnevna užina: Čaj bez šećera, parče tosta

Večera: Salata sa hladnim mesom, parče tosta.

Druga varijanta

Doručak: 3-4 kriške dinje, 80 grama neslanog sira, jabuka

Ručak: Parče nemasne ribe na roštilju, kuvani karfiol ili brokoli

Večera: Porcija mešane salate, ili 130g pilećeg mesa sa roštilja

Ova dijeta će vam sigurno pomoći da izgubite težinu u predjelu struka, ali uz jedan veoma važan uslov – morate da radite vježbe svakodnevno, a rezultat neće izostati.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)