AKO ODMRZAVATE MESO NA OVAJ NAČIN, ODMAH PRESTANITE SA TIM: Mnogi prave GREŠKU koja može biti OPASNA PO ZDRAVLJE

Zdravlje

AKO ODMRZAVATE MESO NA OVAJ NAČIN, ODMAH PRESTANITE SA TIM: Mnogi prave GREŠKU koja može biti OPASNA PO ZDRAVLJE

Podgrevanjem zelenog povrća u mikrotalasnoj ove zdrave namirnice izgubiće svu nutritivnu vrednost. Mikrotalasna je idealna ako na brzinu treba da ugrejete obrok, ili za spremanje kokica, međutim određene namirnice ne bi trebalo podgrevati.

Mikrotalasna je aparat koji ima skoro svako domaćinstvo i veoma je korisna kada na brzinu treba da podgrejete neku hrana, međutim postoje namirnice koje se ne bi trebalo da stavljate u ovaj kuhinjski aparat.

Odleđivanje mesa:

Iako mnoge domaćice mikrotalasnu koriste za odleđivanje mesa treba napomenuti da je to može biti veoma opasno, jer neki delovi zaleđenog mesa, mogu ostati i dalje zaleđeni, a tada nastaju bakterije koje su opasne za organizam.

Meso iz zamrzivača stavite u frižider i sačekajte da se na taj način odledi.

Obrađeno meso – Obrađeno meso koje se podgreva u mikrotalasnoj dovodi do oksidacije holesterola, a on je loš za bolesti srca, pokazala su istraživanja koja su objavljena u časopisu Food Control.

Krompiri – Krompir se samo jednom može podgrejati u mikrotalasnoj. Svako sledeće zagrevanje potencijalno je štetno za zdravlje jer može doći do trovanja, a na ovaj način se gube i sve nutritivne vrednosti.

Ako vam je ostao krompir od ručka najbolje bi bilo da ga sjedinite sa nekom drugom namirnicom koja je topla, recimo sos od pečuraka koji je sveže spremljen, ili ga jednostavno iskoristite kao salatu.

Zeleno povrće – Ni zeleno povrće nemojte podgrevati. Podgrevanjem zelenog povrća u mikrotalasnoj ove zdrave namirnice izgubiće svu nutritivnu vrednost.

(espreso.co.rs)