MASKA KOJU MORATE DA PROBATE! Čini kosu SJAJNOM i JAKOM, potrebna su SAMO 3 sastojka!

Zdravlje

MASKA KOJU MORATE DA PROBATE! Čini kosu SJAJNOM i JAKOM, potrebna su SAMO 3 sastojka!

Posle upotrebe gline kosa je zdravija i veoma mekana, lako se raščešljava, ne može da se umrsi i postaje nežna na dodir. Glina je zdrava, bogata mineralima i hranljivim sastojcima, zbog čega se sve više koristi u tretmanima za brži oporavak kose.

Glina kao prirodno sredstvo za oporavak i negu kose poznata je još iz davnog antičkog doba, jer je i tada aktivno korišćena u kozmetičke i lekovite svrhe. A kako se koristila nekada, koristi se i danas.

Zelena glina je zdrava, bogata mineralima i hranljivim sastojcima, zbog čega se sve više koristi u tretmanima za brži oporavak kose.

Posle upotrebe gline kosa je zdravija i veoma mekana, lako se raščešljava, ne može da se umrsi i postaje nežna na dodir. Takođe, glina olakšava uklanjanje peruti i hrani kožu glave mineralima.

Jedan od preparata posle kojih će kosa izgledati očuvano i zdravo pravi se na jednostavan način, a potrebna su samo tri sastojka.

Sastojci:

-10 ml šampona

-1 kašika zelene gline

-2 kašike vode

Pomešajte sve sastojke u posudi i umasirajte smesu u teme glave. Ostavite da odstoji pet minuta, pa dobro istrljajte i isperite kosu na uobičajen način.

Kosu osušite prirodnim putem da bi efekat bio bolji. Postupak ponavljajte dva puta mesečno dok ne budete zadovoljni rezultatima. Posle redovne upotrebe ovog preparata primetićete da vam se kosa manje masti, da je sjajnija i zdravija. Ovu masku nikako ne bi trebalo da koriste dame koje imaju suvu kosu.

(espreso.co.rs)