OVA LJEKOVITA BILJKA JE PRIZNATA U NARODNOJ MEDICINI: Izbacuje sav višak vode iz tijela, PRAVI DETOKS za ljudski organizam (RECEPT)

Zdravlje

OVA LJEKOVITA BILJKA JE PRIZNATA U NARODNOJ MEDICINI: Izbacuje sav višak vode iz tijela, PRAVI DETOKS za ljudski organizam (RECEPT)

Peršun obiluje vitaminom C, čak toliko da u poređenju sa drugim voćem i povrćem koje tradicionalno vezujemo za C vitamin, peršun ima oko 3 puta više ovog vitamina od limuna i pomorandže.

Pored vitamina C, peršun obiluje i vitaminom A, B i E koji su takođe potrebni našem tijelu radi balansa imuniteta. Kada kažemo peršun, prvo pomislimo na začin, ali peršun nije samo aromatična, dekorativna, začinska biljka koja će poboljšati ukus jelu, već ljekovita i hranjiva biljka koja je poznata i u prirodnoj medicini.

Kada su u pitanju oligoelemenati, peršun u značajnim količinama sadrži gvožđe, fosfor, mangan, cink, kalcijum, kalijum, natrijum, magnezijum bakar, celulozu, sumpor. Čaj od peršuna je odličan detoks za ljudski organizam jer podstiče izbacivanje viška vode iz tijela a samim tim i štetnih materija.

Ukoliko je moguće koristite svjež peršun za čaj.

Ugrejte 2.5 dcl vode do ključanja pa prelijte preko količine od jedne supene kašike peršuna. Ovako potopljen list treba da odstoji 15 minuta.

Procijedite i pijte ga dok je vruć, jer što duže stoji čaj je sve gorči i jači.

novi.ba