Kamionom provalio u rusku ambasadu: “Ja sam uradio svoj dio posla, momci!”

Svijet

Kamionom provalio u rusku ambasadu: “Ja sam uradio svoj dio posla, momci!”

Tokom antiratnih protesta ispred ruske ambasade u Dublinu, Irskoj, neidentifikovani muškarac je kamionom srušio kapiju na ulazu u ambasadu, dok su demonstranti zbunjeno posmatrali šta se dešava, prenosi The Irish Times u ponedjeljak.

U videima koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se kako kamion sa velikom prikolicom vozi u rikverc dok nije srušio kapiju ruske ambasade, što je nekolicina pozdravila sa pljeskanjem I povicima “bravo” dok su ostali zbunjeno posmatrali taj incident, piše The Irish Times.

Nakon što je srušio kapiju, vozač kamiona se predstavio kao “radnik” iz irskog sela Leitrim, te dodao da će ga policija vjerovatno privesti nakon svega što je uradio.

Tokom privođenja, kratko je rekao: “Ja sam uradio svoj dio posla, momci. Vrijeme je da ostatak Irske uradi svoj dio”.

Poljak Lukasz Ryz, koji je protestvovao ispred ambasade kada se desio ovaj incident, posvjedočio je kako je vozač rekao okupljenim: “Želim da srušim ovu kapiju”. Potom se uvjerio da mu niko ne stoji na putu, u čemu je bio jako pažljiv, rekao je Ryz.

Demonstranti su se skupljali ispred ambasade svaki dan tokom 10 dana ruske invazije na Ukrajinu. Dvadeset minuta prije dolaska kamiona, nekoliko demonstranata je sjelo na ulaz u ambasadu u cilju sprječavanja uposlenika ambasade da napuste ambasadu.

n1