Putin: ‘Imate dva dana da mi sastavite popis zemalja koje su Ruskoj Federaciji uvele sankcije’

Svijet

Putin: ‘Imate dva dana da mi sastavite popis zemalja koje su Ruskoj Federaciji uvele sankcije’

Među zemljama koje su glasale za uvođenje sankcija Rusiji je i Hrvatska, koja je uvela mjeru zabrane ruskim letovima u hrvatskom zračnom prostoru. Ukrajincima smo poslali vojnu opremu i oružje

Rusija je nakon invazije na Ukrajinu pod žestokim gospodarskim, ekonomskim i političkim sankcijama Zapada.

‘Sastavite mi popis’
Times of Israel poziva se na izvještaj agencije RIA-Novosti i tvrdi kako je Vladimir Putin naredio svojoj administraciji da mu u roku od dva dana sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji.

Nije poznato koja je svrha tog popisa.

Informacija o popisu zemalja koje su uvele sankcije Rusiji spominje se u kontekstu odluka o režimu kretanja, ulaska i izlaska na teritorij Donbasa koji je Putin priznao prije nego je naredio totalnu invaziju na Ukrajinu.

– Sankcije koje Zapad uvodi jednako su teške kao objava rata, ali do toga, hvala Bogu, nije došlo – rekao je nedavno Putin.

I Hrvatska uvela sankcije
Sad je, kako prenosi agencija Ria Novosti, naredio da mu sastave popis zemalja koje su Rusiji uvele sankcije.

Popis bi mogao biti poveći.

Među zemljama koje su glasale za uvođenje sankcija Rusiji je i Hrvatska, koja je uvela mjeru zabrane ruskim letovima u hrvatskom zračnom prostoru, a podržala je i odluku Europske unije da se neke ruske banke isključe iz SWIFTA.

Ukrajincima šaljemo i oružje
Podsjećamo, ranije je Rusija otvoreno zaprijetila da će sve zemlje koje isporučuju oružje Ukrajini snositi odgovornost ako ono bude korišteno tijekom ruske operacije u toj zemlji.

Hrvatska je Ukrajini poslala zaštitnu opremu i oružje vrijedno 124 milijuna kuna za što je ministar Mario Banožić rekao da se mogu opremiti četiri brigade.

24sata