BIH “NEMA POLOŽENIH ISPITA” Stigao odgovor iz Zagreba vezan za indeks Sebije Izetbegović

Region

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je dao pojašnjenje kako u dosjeu gospođe Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita

Iz Hrvatske je stigao zvanični odgovor na upit odaslan od nadležnih organa iz BiH, a vezano za provjeru vjerodostojnosti indeksa Sebije Izetbegović, aktuelne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kao i provjeru da li je Sebija Izetbegović bila student na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te je li i koliko ispita položila u skladu s tada važećim nastavnim planovima i programima. Odgovor iz Zagreba vam prenosimo u cijelosti, uz kopiju spomenutog dokumenta.

“Ministarstvo nauke i obrazovanja RH zaprimilo je dopis Ministarstva pravosuđa i uprave RH od 14. septembra 2021. godine u kojem je zamoljeno da se provjeri vjerodostojnost preslike indeksa izdatog na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na ime gospođe Sebije Izetbegović te da se odgovori na pitanja je li imenovana bila student na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je li i koliko je ispita položila u skladu s tada važećim nastavnim planovima i programima”, stoji u odgovoru hrvatskog Ministarstva nauke i obrazovanje upućenom Ministartstvu pravosuđa i uprave RH.

U odgovoru se nadalje dodaje:

“Na zahtjev Ministarstva nauke i obrazovanja Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu očitovao se da je gospođa Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija “Ultrasound in clinical medicine” u akademskoj godini 1992./1993.. Također se očitovao da u dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa i odgovorili na pitanja. U privitku Vam dostavljamo presliku njegovog službenog dopisa”

Ministarstvo nauke i obrazovanja je zatražilo pojašnjenje zašto nije moguće doći do informacije o tome je li imenovana položila neki kolegij te je li imenovana diplomirana i je li joj izdata diploma, koji je datum diplomiranja i broj diplome.”

“Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je dao pojašnjenje kako u dosjeu gospođe Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da imenovana nakon polaganja ispita nije vratila u Studentsku referadu niti indeks ni ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju. Također je dao odgovor da imenovana nije završila poslijediplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, niti joj je na tom Studiju izdana diploma”.

fokus.ba