Prema Kijevu ide ruski konvoj dug više od 64 kilometra!?

Svijet

Prema Kijevu ide ruski konvoj dug više od 64 kilometra!?

Snimke Maxara, američke satelitske tvrtke, također pokazuju da su nove trupe i borbeni helikopteri smješteni u Bjelorusiji blizu granice s Ukrajinom. Prema Kijevu ide ruski konvoj dug 64 kilometra

U ponedjeljak je američka satelitska tvrtka Maxar objavila kako prema Kijevu, koji je i dalje pod kontrolom ukrajinske vlasti, kreće ruski vojni konvoj dug 27 kilometara.

Ipak, zadnji izvještaji govore da je konvoj dug i više od 64 kilometra. Snimke spomenutog Maxara također pokazuju da su nove trupe i borbeni helikopteri smješteni u Bjelorusiji blizu granice s Ukrajinom.

Na ulicama Kijeva, natpisi koji se inače koriste za prometna upozorenja pokazivali su poruke: “Putin je izgubio rat. Cijeli svijet je uz Ukrajinu.”

Borbe su se također dogodile oko lučkog grada Mariupolja, rekli su dužnosnici, a ruske snage zauzele su dva mala grada oko nuklearne elektrane na jugoistoku Ukrajine, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Pregovori između dviju zaraćenih strana vođeni su na granici s jakim ruskim saveznikom Bjelorusijom – lansirnoj rampi za invaziju ruskih trupa. Ukrajina je rekla da želi osigurati trenutni prekid vatre i povlačenje ruskih snaga. Kremlj je odbio komentirati svoje ciljeve.

Sastanak je završio tako što su se dužnosnici vratili u glavne gradove na daljnje konzultacije prije drugog kruga pregovora, rekao je novinarima savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak.

24sata