NE TREBA VAM MNOGO NOVCA: POMOĆU OVIH TRIKOVA IZBIJELITE ZUBE

Zdravlje

NE TREBA VAM MNOGO NOVCA: POMOĆU OVIH TRIKOVA IZBIJELITE ZUBE

Bijeli zubi i blistav osmjeh su ukras svakog lica i nešto što ljudi prvo primijete.

Mnogi se zbog toga podvrgavaju raznim tretmanima izbjeljivanja zuba u stomatološkim ordinacijama ne znajući da postoje prirodni preparati i recepti koji se lako pripremaju, a ne koštaju mnogo.

Jabuke i jabukovo sirće

Za zdrave i lijepe zube stomatolozi preporučuju jabuke. Takođe, jabukovo sirće pomaže u uklanjanju mrlja i izbjeljivanju zuba i ubija štetne bakterije u usnoj duplji.

U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i njime isperite usta, a zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svakog dana.

Limun

Visok nivo kiseline koju limun sadrži djeluje kao prirodni izbjeljivač.

Zube možete trljati limunovom korom dva do tri minuta, pa nakon desetak minuta isprati ih čistom vodom. Ne preporučuje se da tretman ponavljate više od dva puta sedmično.

Dva puta sedmično možete koristiti i svježe cijeđeni limunov sok koji ćete pomiješati s istom količinom vode i nanositi na zube četkicom, a potom isprati vodom.

Banane
Kora od banane sadrži neke od esencijalnih minerala, kao što su kalijum, magnezijum i mangan koji prodiru u zube i pomažu u njihovom izbjeljivanju, prenosi Avaz.

Korom od banane trljate zube dva minuta. Nakon petnaestak minuta zube operite pastom koju inače koristite. Ponavljajte ovaj proces dva do tri puta sedmično. Nakon nekog vremena primijetićete vidljivu razliku.

hayat.ba