VIDEO Ekološka katastrofa: ‘Rusi su bombardirali rafineriju, žele uništiti baš sve’

Svijet

Gradić Vasiljkiv jugozapadno od Kijeva pogodile su velike eksplozije u noći na nedjelju koje su zapalile spremnike goriva. Pulsirajuće svjetlo vidjelo se i u 30 kilometara udaljenoj prijestolnici

Dok su stanovnici Kijeva, koji se grčevito bori protiv ruskog okupatora, osluškivali vijesti o mogućem zračnom napadu, 15-ak minuta prije ponoći po hrvatskom vremenu u noći na nedjelju (1 sat ujutro po lokalnom) odjeknule su dvije snažne eksplozije.

Gori rafinerija nafte u mjestu Vasiljkivu oko 30 kilometara jugozapadno od glavnog grada Ukrajine, objavila je ukrajinska novinska agencija Ukrinform pozivajući se na izjave gradonačelnice Natalije Balasinovič.

– Draga zajednice Vasiljkiva! Vidite sve što se događa oko nas. Vidite požar. Nažalost, gori skladište nafte Krjučki. Neprijatelj želi uništiti sve oko nas, ali neće uspjeti – rekla je i dodala:

– Tijekom dana bombardirali su balističkim projektilima i zračnu bazu. Stali su, a sad se bombardiranje nastavilo. No sve će biti dobro.

Borbe u tom dijelu periferije Kijeva traju od petka i na ulicama, a u blizini se nalazi i vojni aerodrom. Kamere CNN-a, koje se nalaze u centru, odmah su posvjedočile kako je požar osvijetlio nebo i kako pulsira.

Portal Kyiv Post objavio je kako požar izgleda iz blizine. Tvrde: ovo je ekološka katastrofa i ratni zločin. CNN je potvrdio autentičnost snimki.

24sata