VIDEO Velika kolona tenkova iz Rusije ide prema gradu Harkivu

Svijet

VIDEO Velika kolona tenkova iz Rusije ide prema gradu Harkivu

Podsjetimo, ruska vojska u subotu je dobila naređenje da proširi ofenzivu u Ukrajini, unatoč sve snažnijim međunarodnim kritikama, tvrdeći da je Kijev odbio pregovore

Velika kolona ruskih oklopnih vozila prošla je u subotu pored reportera CNN-a Frederika Pleitgena dok se kretala prema gradu Harkivu.

– Cijeli dan vidimo kako se sve više te opreme kreće prema prvoj crti bojišnice – rekao je Pleitgen.

Podsjetimo, ruska vojska u subotu je dobila naređenje da proširi ofenzivu u Ukrajini, unatoč sve snažnijim međunarodnim kritikama, tvrdeći da je Kijev odbio pregovore. “Danas su sve postrojbe dobile zapovijed da prošire ofenzive u svim smjerovima, u skladu s planom o napadima”, rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov te dodao da su proruski separatisti na istoku Ukrajine, uz potporu ruske vojske, prijavili vojne “uspjehe”.

Kazao je i da su ukrajinski brodovi napali ruske ratne brodove u Crnome moru, dodavši kako je “vrlo vjerojatno” da su ih “navodile” američke bespilotne letjelice. Njegove tvrdnje nije bilo moguće odmah provjeriti iz neovisnih izvora, kaže agencija AFP. Trećega dana ruske invazije na Ukrajinu borbe se vode u glavnome gradu Kijevu i ostalim gradovima te prozapadno orijentirane istočnoeuropske zemlje.

24sata