Zelenskij: U Kijev su upale posebne ruske jedinice, žele me ubiti. Nitko se ne bori uz nas!

Svijet

Zelenskij: U Kijev su upale posebne ruske jedinice, žele me ubiti. Nitko se ne bori uz nas!

U Kijev su ušle dvije diverzantske skupine. Prema našim informacijama, neprijatelj me označio kao metu broj 1, a moju obitelj kao metu broj 2, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij

Ukrajinci tvrde da su iznad grada srušili ruski avion koji se potom zabio u zgradu, objavili su i snimke. Ukrajinski ministar vanjskih poslova usporedio je Ruse s nacistima i rekao kako su već jedanput pobijedili zlo pa će i opet.

‘Žele me ubiti. I moju obitelj’
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij potpisao je dokument kojim je naredio mobilizaciju svih vojnih obveznika i pričuvnika. U televizijskom obraćanju rekao je kako je razočaran odnosom zapadnih čelnika.

– Ne vidim nikoga da se bori uz nas – rekao je i dodao kako je u ruskoj invaziji poginulo 137 ukrajinskih vojnika, 10 od njih bili su časnici, 316 vojnika je ranjeno.

Kako je objavilo ukrajinsko ministarstvo, procjena je da je dosad uništeno preko 30 ruskih tenkova, preko 100 oklopnih vozila, šest aviona i šest helikoptera.

Zelenskij tvrdi da ga rusi ciljano žele ubiti i oslabjeti Ukrajinu.

– U Kijev su ušle dvije diverzantske skupine. Prema našim informacijama, neprijatelj me označio kao metu broj 1, a moju obitelj kao metu broj 2. Žele politički uništiti Ukrajinu uništavanjem šefa države. Imamo informacije da su diverzanti već u Kijevu, žele me ubiti. Ostajem u vladinoj četvrti zajedno s drugima – rekao je.

24sata