Srna: Nema šanse da napustim brod! Ovo je moja druga zemlja i prolazim kroz treći rat u životu

Svijet

Srna: Nema šanse da napustim brod! Ovo je moja druga zemlja i prolazim kroz treći rat u životu

Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dati ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu.

Proslavljeni hrvatski nogometaš Darijo Srna (39) i nekadašnji kapetan ‘vatrenih’ godinama je igrao u Šahtaru, a sada je sportski direktor u klubu iz Donjecka.

Nakon eskalacije rusko-ukrajinskog rata 2014. godine, nogometaši Šahtara preselili su se u Kijev te pet godina ne igraju u Donjecku i Donbass Areni, koja je stradala pod teškom artiljerijom. Domaće utakmice igrale su se u Harkivu, udaljenom 250 kilometara, dok je od sredine 2020. Kijev postao Šahtarov dom.

– Sigurno da nije bilo ugodno, probudili su me zvuci sirene oko 4:30 ujutro. Situacija nije baš dobra, ali tu smo se skupili ima nas dosta Hrvata, Držimo se skupa, na vezi smo s ambasadom i čekamo daljnje upute – rekao je Darijo Srna na RTL-u Danas pa dodao:

– Trenutačno smo u hotelu, cijeli stručni stožer. Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dati ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darijo Srna (@darijosrna)

Srna je istaknuo da mu je izrazito teško gledati ratom pogođenu Ukrajinu u kojoj je do sada poginulo najmanje 40 ukrajinskih vojnika i desetak civila.

– Teško, nisam mogao zamisliti da ćemo se naći u ovoj situaciji. Ovo je treći rat u mojem životu. Moramo biti jaki, nemamo drugog izbora. Sada je u pitanju cijela Ukrajina, situacija nije dobra – rekao je.

Srna je u kontaktu s bivšim hrvatskim reprezentivcem Ognjenom Vukojevićem koji je pomoćni trener Dinama iz Kijeva.

– Čujemo se svakih 20 minuta, danas smo razmišljali čak da krenemo i sami, ali to je veliki rizik. Opet ponavljam, nemamo drugog izbora nego biti mirni i ne širiti paniku. Trebali smo u subotu početi prvenstvo, sve je poremetilo ovo što se dogodilo noćas – zaključio je Srna.

24sata