Stižu snimci iz pogođenih gradova u Ukrajini (VIDEO)

Svijet

Ruske snage ispalile su u četvrtak projektile na nekoliko gradova u Ukrajini i iskrcale snage na njezine južne obale, objavili su ukrajinski dužnosnici i mediji, nakon što je predsjednik Vladimir Putin odobrio, kako je nazvao, specijalnu vojnu operaciju na istoku, prenijela je britanska novinska agencija Reuters. Cijelo jutro na Twitteru se pojavljuju snimke iz napadnutih ukrajinskih gradova na kojima se vide eksplozije, pogođene zgrade i probijanje ruskih snaga.

Ubrzo nakon što se Putin obratio na ruskoj državnoj televiziji, u tišini prije zore u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu mogle su se čuti eksplozije. Pucnjava je odjeknula u blizini glavne zračne luke glavnog grada, objavila je novinska agencija Interfax, a nad gradom su se začule sirene.

Zasad je poznato da je poginulo najmanje sedam osoba, objavila je ukrajinska policija. Tvrde da je njih šestero poginulo u napadu na vojnu jedinicu nedaleko Odese, na jugozapadu Ukrajine, a još jedna u gradu Mariupolju, u Donjecku, tvrde. Nestalima se smatra 19 osoba, dodali su.

Eksplozije u Mariupolju

“Putin je upravo pokrenuo potpunu invaziju na Ukrajinu. Mirni ukrajinski gradovi su pod udarima”, rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba na Twitteru.

Mediji su izvijestili da su vojni zapovjedni centri u Kijevu i gradu Harkovu na sjeveroistoku bili pogođeni projektilima dok su se ruske trupe iskrcale u južnim lučkim gradovima Odesi i Mariupolju. Reutersov svjedok kasnije je čuo tri glasne eksplozije u Mariupolju.

Separatisti koje podržava Rusija rekli su da su pokrenuli ofenzivu na grad Ščastija na istoku koji je pod kontrolom Ukrajine, objavila je ruska novinska agencija Interfax, a eksplozije su potresle i odcijepljeni grad Donjeck na istoku Ukrajine.

https://twitter.com/w4rw4tcher/status/1496752029254905858?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496752029254905858%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnarodniportal24h.net%2F2022%2F02%2F24%2Fstizu-snimci-iz-pogodenih-gradova-u-ukrajini-video%2F

Video ruskog ulaska u zemlju
Ruska vojna vozila ušla su u Ukrajinu s Krima, javlja CNN pozivajući se na informacije od ukrajinske granične straže. Ranije jutros, video prijenos uživo s bjeloruskog graničnog prijelaza pokazao je kolonu vojnika i vojnih vozila kako prelazi u Ukrajinu. Video je snimljen oko 6.48 sati po lokalnom vremenu.

Ukrajinska granična straža rekla je za CNN u ranijem priopćenju da su njihove granice napale Rusija i Bjelorusija, “upotrebom topništva, teške opreme i lakog oružja”.

(buka/6yka)